Najnovije

UKRAJINCI SRUŠILI: Rusi premostili!

Prilikom napada na u ovom delu Kurske oblasti uništena su tri mosta, ali Rusi su izgradili ubrzo dva, a sada im se pridružio i treći pontonski most.

Ukrajina je u dva okruga Gluškovo i Tetkino uništila upkupno četiri mosta kako se bi ruske snage u toj zoni izolovale i odsekle od glavnine snaga, došle u okruženje, a onda kao i na početku operacije Barbarosa izveli zarobljavanje uz medijsku pompu.

Najpre su za vikend uništena bila dva i teško oštećena tri mosta kod Gluškova.

Inače radi se o močvarnom tlu, koje iako je ravnica i nije baš pogodno za upotrebu oklopno-mehanizovane borbene tehnike.

Prilikom napada na u ovom delu Kurske oblasti uništena su tri mosta, ali Rusi su izgradili ubrzo dva, a sada im se pridružio i treći pontonski most.

Dva pontonska mosta otkriveni su na satelitskim snimcima koji su napravljeni 17. avgusta preko reke Sejm.

Zapadni izvori tvrde da su pontonske mostove Rusi izgradili između 15. i 16. avgusta, istočno od sela Gluškovo u Kurskoj oblasti.

Ukrajinci naime pokušavaju isto ono što su pokušali da urade u Hersonskoj oblasti 2022. godine i Antonovskog mosta, rušenja ruskog povlačenja. Ukrajinici su gađali mostove kako bi sprečili povlačenje civila i vojske sa desne na levu obalu Dnjepra kada se gleda u smeru prema ušću Dnjepra u Crno more. General Sergej Surovikin je tada sam izvršio povlačenje civila i vojske, a onda je mostove koji su već tad bili teško oštećeni digao u vazduh i urušili su Antonovski. To se pokazalo odličnom porcenom, jer je kasnije usledilo rušenje brane Nova Kahovka i polavljivanje tog podrčju.

Rusi su to izveli jer su imali dovoljno pontonjerskih sredstava mostova, skela, što Ukrajici upros donacijama nisu imali dovoljno.

Cilj Ukrajinaca je da rušenjem mostova preko reke Sejm žele da ostvare uspeh i pokole rusku vojsku. Ukrajinci sada žele da urade ono isto što nisu uspeli na Dnjepru. Inače reka Sjem nije isto što i Dnjepar i na ovoj reci je mnogo lakše postaviti prelaze nego na Dnjepru.

Inače pre nekoliko meseci, ali još i ranije u Kursku oblast ruska vojska poslala je bila veliku količinu inženjerijskih sredstava, mostova, skela i prelaza. Postavlja se pitanje zašto baš u Kursku oblast, a ne u Herskonsku. Takođe da li je ovo bila svesna zamka navlačenja Ukrajinaca u zamku. Ukrajinci na tom prostoru Kurske oblasti imaju 10.000-15.000 vojnika.

Izvor: Tv Front 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA