Najnovije

Opasna faza: Zapad usmerava teroriste na Srbiju i Srpsku – razlog je i Rusija

Očigledno je da se na srpski etnički i politički prostor seli taj zapadni geopolitički format pritiska preko islamskog terorizma, kaže za Sputnjik stručnjak za terorizam DŽevad Galijašević povodom terorističkih pretnji kojima su izložene institucije Srbije i Republike Srpske.

Al kaida, Islamska država i bilo koja globalna teroristička organizacija niti bi postala globalna, niti bi imala moć kakvu je imala bez globalne moći Zapada koju je preneo na njih, dodaje Galijašević.

Selidba islamsita u Rusiju po nalogu Zapada

„Sve je, dakle povezano sa američkim delovanjem u svetu, a tako i ove terorističke grupe i teroristički pritisci na Srbiju i Republiku Srpsku. Nema Al kaide i Islamske države na Bliskom istoku, nema terorističkih akcija već dve i po godine i praktično su svi teroristički akti koji su izvedeni, a izvodili su ih profesionalci, isključivo izvedeni u vezi sa specijalnom vojnom operacijom, odnosno sa ratom u Ukrajini i izvođeni su uglavnom na teritoriji Rusije. I rušenje 'Severnih tokova', i rušenje mosta na Krimu, i ubistvo Darije Dugine, ubistva političara i novinara, 'Krokus siti hol', Dagestan, dakle sve je imalo isključivu vezu sa akcijama koje su profesionalni teroristi, izvršioci, radili za svoje zapadne nalogodavce“.

Zapad usmerio terorizam na Srbiju i Srpsku

Prema Galijaševiću, činjenica da Srbija i Republika Srpska nisu uvele sankcije Ruskoj Federaciji razlog je zbog kog se terorizam kao geopolitički instrument Zapada sada usmerio na srpski politički prostor.
Međutim, važno je istaći da su bezbednosne strukture u Srbiji i Republici Srpskoj reagovale visoko profesionalno i adekvatno bezbednosnoj pretnji, dodaje Galijašević.

„U BiH kad govorimo o migrantskom talasu, u stvari govorimo o ilegalnim migracijama, o ilegalnom ulasku nepoznatih lica, lica bez identiteta, bez identifikacionih dokumenata i bilo čega što bi svedočilo o njima i njihovom poreklu i onome što su radili ranije. Reč je o mladim fizički sposobnim i vojno potentnim licima od 18 do 30 godina, a 98 odsto takvih je ušlo od 2018. godine. A 2018. je ona godina kad je došlo do sloma Islamske države i Al kaide u Siriji i kad su proterani iz Iraka. Posle toga kreće ciljani i usmeravani talas nepoznatih ljudi, bivših boraca Al kaide, koje uporno međunarodne institucije nazivaju migrantima kao bi nas obavezale na odnos prema njima kao ljudima koji traže nekakva rešenja za ekonomske ili slične probleme.“
Generalno, organizatori ovakvih akcija prema Srbiji i Republici Srpskoj su na Zapadu i otuda ne bi trebalo da nas čudi „iznenadna poseta“ direktora CIA Sarajevu, dodaje Galijašević.
Kvazimuslimanski teroristi – gomila američkih ubica
Na konstataciju da terorističke pretnje stižu iz Prištine, Galijašević kaže da nije važno odakle pretnje stižu budući da postoji stotine aplikacija, od kojih su mnoge i besplatne, kojima se bilo gde mogu preusmeriti pozivi i mejlovi.
Teroristi su vlasništvo Zapada koji je to svoje vlasništvo odveo u Ukrajinu, obukao ih u uniforme Ajdara, Krakena, Desnog sektora, Pravog sektora i nekih drugih paravojnih struktura i tako nam pokazao pokaza da taj resurs više ne koristi na Bliskom i Srednjem istoku, ističe Galijašević.
„Tamo nemate terorističke akcije. Gde je nestala Al kaida i Islamska država? Nestali su sa geopolitičkim interesima Zapada i sada su orijentisani prema Rusiji. Usmeravaju taj resurs prema Rusiji uprkos ovakvom stradanju Palestinaca. Zamislite da nema terorističke akcije u vezi sa stradanjem Palestinaca, a da je palestinsko pitanje bilo generator navodnog muslimanskog nezadovoljstva gotovo pun vek, od 1948. godine. A sad nemate terorističke akcije u vezi s tim, čak imate terorističke akcije koje Izrael izvodi ubijajući lidere raznih organizacija i generala u raznim zemljama, napadajući konzulate itd. Ali nemate nijedne terorističke akcije u vezi sa istrebljenjem Palestinaca koje Izrael vrši. Kako je to moguće?“

To je potvrda da su Al kaida, Islamska država i sve te kvazimuslimanske organizacije u stvari jedna gomila američkih ubica koje imaju druge zadatke i zbog toga i jeste važno da budemo oprezni, ističe Galijašević.

A da li su pretnje došle iz Prištine, Bondstila ili nekih mesta koje Amerikanci kontrolišu manje je bitno. Bitno je da su organizatori Amerikanci, a da se puno izvršilaca kandiduje i na Kosovu i u Bosni, što zahteva oprez, zaključio je Galijašević.

Buđenje terorizma u Srbiji i Srpskoj

Srbija i Republika Srpska ovih dana su meta terorističkih pretnji. Nakon pretnji terorističkim napadima koje su ranije dobile srpske ambasade i konzulati u Nemačkoj i Austriji, pretnje je, kako je izjavio ministar spoljnih poslova Marko Đurić, dobila i ambasada Srbije u Bernu.

Preteća poruka juče je stigla na mejl adrese više službenika Vlade Republike Srpske i predstavlja deo scenarija prema Srpskoj i paket pritisaka koji treba da izazove „paniku“, izjavio je premijer Srpske Radovan Višković. Višković je istakao da je operater sa kojeg je stigla poruka nemački, a da je poruka došla iz Prištine.

Prekjuče je u nevesinjskom selu Zovi Do, zaseok Piragići u Republici Srpskoj, migrant zauzeo napuštenu kuću, pucao iz automatske puške i puške M-48, i bacio dve bombe na meštane i policiju.

Pre tri dana, vehabija Senad Ramović Becan ubijen je u okršaju sa policijom na teritoriji Novog Pazara. Ramović je bio stanodavac džihadiste Miloša Žujovića, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića.

PUCAJU UKRAJINSKA UPORIŠTA: Ruska armija krenula u veliki napad

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA