Najnovije

FSB UHAPSILA SARADNIKE UKRAJINSKIH SLUŽBI! Planirali sabotažu vodovoda u Kerču

Otkriveno je skladište sa visokoeksplozivnim improvizovanim napravama.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je na Krimu privela tri ukrajinska agenta koji su planirali postavljanje eksplozivnih naprava i prikupljali informacije o Oružanim snagama Rusije, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB-a, prenosi "RIA Novosti".

"Priveden je državljanin Rusije, rođen 1965. godine, koji je prošao obuku u Ukrajini. Kod njega je pronađen eksploziv, a utvrđeno je da je završio obuku iz malokalibarskog oružja, kao i obuku u identifikaciji eksternog nadzora i tajnih metoda komunikacije. Takođe, utvrđeno je da je napravio improvizovanu eksplozivnu napravu koja je u julu 2024. godine korišćena prilikom miniranja gasovoda na Krimu. Slična eksplozivna naprava pronađena je i u automobilu", navodi se u saopštenju FSB-a.

FSB dodaje da je u Kerču priveden i državljanin Moldavije, rođen 1992. godine, koji je ranije osuđivan za krađu na teritoriji Ukrajine. On je putem interneta u aprilu tajno stupio u kontakt sa ukrajinskim obaveštajcima, po čijem je uputstvima prikupljao i prenosio informacije, uključujući foto i video-materijale o lokacijama vojne opreme i položaja protivvazdušne odbrane ruske vojske, kao i o transportnoj i energetskoj infrastrukture na Krimu.

"Na osnovu informacija koje smo dobili od uhapšenih otkriveno je skladište sa visokoeksplozivnim improvizovanim napravama težine 400 grama, koje su bile namenjene za dizanje u vazduh crpne stanice koja snabdeva Kerč vodom", dodaje FSB.

Navodi se da je priveden i stanovnik Sevastopolja, koji je ukrajinskim specijalnim službama odavao informacije o lokaciji vojnih objekata na Krimu, adresama stanovanja visokorangiranog vojnog osoblja Oružanih snaga Rusije i vozila koja su koristili.

"Uhapšeni su priznali zločine. Nastavićemo na utvrđivanju svih okolnosti njihovog nezakonitog delovanja u interesu specijalnih službi Ukrajine", zaključuje se u saopštenju.

KRENULA RUSKA OFANZIVA! Na većini uporišta neprijatelj na brutalnim udarcima

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA