Najnovije

NIMALO NAIVNO: Ukrajinci nižu uspehe - Rusija stisnuta sa svih strana

Oružane snage Ukrajine izvele su operaciju u kojoj su uništile rusko crnomorsko skladište municije i goriva, saopštile su ukrajinske mornaričke snage.

Ukrajina je takođe izvela napad dronom na ruski vojni aerodrom Marinovka u južnom ruskom regionu Volgograd, pogodivši skladište goriva i oružja, rekao je bezbednosni izvor u Kijevu.

Ruski gubernator Volgogradske oblasti rekao je ranije da je izbio požar na vojnom objektu u regionu nakon što se u njega srušio ukrajinski dron.

Po svemu sudeći, Rusiji je sve teže i Kurska oblast nije jedina koja je kritična. Kijev pokušava na više pograničnih tačaka da slomi Rusiju.

Zelenski pobednički

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obišao je pogranični region na severoistoku zemlje odakle su ukrajinske snage krenule u veliku ofanzivu na ruski region Kurska.
 
Zelenski je naveo da se sastao sa vrhovnim komandantom ukrajinske vojske Oleksandrom Sirskim tokom posete regionu Sumi, više od dve sedmice nakon što je Kijev izveo prodor preko granice Rusije sa hiljadama svojih vojnika, preneo je Rojters.
 
Predsednik Ukrajine je dodao da su u nekim područjima regiona Kurska pod kontrolom Ukrajine ostvarena zarobljavanja koja omogućavaju razmenu, misleći pri tom na zarobljene ruske vojnike koji mogu biti razmenjeni za ukrajinske zatvorenike koje drži Moskva.
 
Ukrajinski lider je objavio i video na kojem se rukuje i grli sa Sirskim.
 
Kijev je saopštio da je stvorio tampon zonu unutar oblasti u regionu Kurska odakle su ruske snage gađale ciljeve u Ukrajini.
Pročitajte OVDE šta Putin kaže o napadima Kijeva

Izvor: Pravda / RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA