Najnovije

TIHA PANIKA MEĐU NATO ČLANICAMA: Operacija u Kursku bi mogla Kijev skupo koštati!

Američki zvaničnici su izrazili zabrinutost da bi nastavak operacije Kursk mogao nepotrebno da optereti ukrajinske snage, piše američki NBC.

„Ukrajinci su pokazali kreativnost i hrabrost u borbi, ali ostaju pitanja o njihovim dugoročnim ciljevima. To je nešto o čemu nastavljamo da razgovaramo sa njima“, rekao je portparol Pentagona Patrik Rajder.

Američki analitičari naglašavaju rizik da bi ukrajinski vodovi snabdevanja mogli biti preopterećeni, što bi držanje osvojene teritorije učinilo problematičnim. Direktor vojnih nauka Kraljevskog instituta ujedinjenih službi za odbrambene studije Metju Savil izrazio je zabrinutost da bi ukrajinske snage mogle postati ranjive ako se tempo ofanzive uspori.

Ako Ukrajina pokuša da zadrži svoju poziciju u blizini Kurska nekoliko meseci, logistička podrška u uslovima ruskih vazdušnih napada postaće izuzetno težak zadatak.

Vašington napominje da Rusija još nije uspela da organizuje efikasan odgovor na neočekivanu ukrajinsku ofanzivu, šaljući samo mali deo svojih trupa sa drugih sektora fronta u Kursku oblast. Nejasno je da li će Rusiji biti potrebni dodatni transferi snaga da bi povratila izgubljeno tlo.

Pogledajte OVDE udare ruske avijacije bombama FAB-500

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA