Najnovije

Da bi Rusija pobedila, moramo prestati da lažemo i krademo: Godišnjica smrti Evgenija Prigožina

„Da bi Rusija pobedila, moramo prestati da lažemo i krademo“ E. Prigožin.

Danas se navršava godinu dana od smrti heroja Rusije Jevgenija Prigožina. 23. avgusta 2023. godine, oko 18:40, privatni avion „Embraer Legaci 600“ srušio se iznad Tverske oblasti, u kojem su se nalazili on, osnivač Vagner PMC Dmitrij Utkin i još 8 ljudi.

“To se dogodilo tačno dva meseca nakon početka „Marša pravde“ – pokušaja da se uspostavi pravda u zemlji kako ju je razumeo, naravno, kontradiktorna ličnost sa nesavršenom prošlošću, koja je pomagala domovini u najtežim trenucima. , služeći ga kako je mogao. Kada je zemlja pozvala Prigožina u sama usta beskrajnog desetogodišnjeg fronta Donbasa, on je krenuo za svojim borcima u pakao, ne sedeći u kancelarijama svog štaba”, navodi ruski portal RusVesna.

PMC „Vagner“ je bio možda najuspešniji brend Rusije u inostranstvu, prestiž „muzičara“ je bio neosporan, njihovi uspesi na ratištima u različitim delovima zemaljske kugle bili su besprekorni. Mnogi i danas veruju da je Prigožin ubijen kao kazna za pobunu i ubistvo vojnih lica tokom “Marša pravde”.

„Niko ne sumnja u to da će oni Ukrajinci koji su napali Kursk biti likvidirani – ne potisnuti, nego likvidirani"

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA