Najnovije

DODIK: Saradnja Srpske i Srbije nije rušenje BiH, neprimerena opstrukcija Sarajeva

Odugovlačenje sa davanjem dozvole za prelet helikopteru iz Srbije je deo organizovane hajke iz Sarajeva kojem smeta saradnja Srpske i Srbije.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da saradnja Republike Srpke i Srbije nije rušenje BiH i kritikovao Sarajevo zbog "opstrukcije" prilikom gašenja požara u Nacionalnom parku "Sutjeska".

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da je ponosan na potpisanu Deklaraciju Srpske i Srbije, koja je osnov za jačanje saradnje.

"Naša saradnja nije rušenje BiH već je usmerena na to da poboljšamo svoje kapacitete, a inovirane strategije Srbije govore da će Srbija sada nakon ekonomskog rasta podržati region", rekao je Dodik.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i razumevanju u institucijama Srbije da se angažuju resursi koji su potrebni Srpskoj.

Dodik je izjavio i da je bilo neprimereno da se iz Sarajeva opstruiše nalet helikoptera iz Srbije da gase požar u Nacionalnom parku "Sutjeska".

"Neprimereno je da se opstruiše nalet helikoptera iz Srbije. Vidimo da je to deo organizovane hajke iz Sarajeva od ministarstava koja su u rukama Bošnjaka i smeta im saradnja Srpske i Srbije", rekao je Dodik.

"Nažalost ovaj put požar je bio na našoj strani, posledice bi bile daleko manje da se odmah reagovalo", rekao je Dodik i zahvalio što je helikopter Srbije ostao u Srpskoj.

Dodik je istakao da je današnji prijem za pilote koji su gasili požar i zahvalnost Helikopterskoj jedinice MUP-a Srbije bez čijeg angažmana bi šteta u Nacionalnom parku "Sutjeska" bila ogromna.

Dodik je podsetio da je Helikopterska jedinica učestvovala i u Severnoj Makedoniji i Grčkoj.

"Imaju na Balkanu najrespektabilniju silu za gašenje požara. To je samo jedan segment u kojem sarađujemo", rekao je Dodik, prenela je Srna.

Kako su Ukrajinci ovo izveli nasred Rusije?! Obelodanjeni snimci napada na mostove u Kurskoj oblasti! (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA