Najnovije

Kfor patrolira administrativnom linijom (FOTO)

Ove aktivnosti su deo svakodnevnih napora Kfora da obezbedi trajnu bezbednost za sve, tvrde iz međunarodne misije.

Pripadnici turskog kontigenta Kfora iz komande "Istok" patrolirali su danas duž administrativne linije, saopšteno je iz ove Misije.

"Ove aktivnosti su deo svakodnevnih napora Kfora da obezbedi trajnu bezbednost za sve lokalne zajednice koje žive na Kosovu i da podrži regionalnu stabilnost", navodi se u saopštenju.

Nemački i američki vojnici dodeljeni Regionalnoj komandi Istok sproveli su danas obuku kako bi testirali različite procedure medicinske podrške operacijama, saopšteno je Kfora.

"Ovo je deo redovnih aktivnosti koje se sprovode da bi se obezbedio najviši stepen spremnosti i interoperabilnosti među različitim kontingentima u okviru Kfora", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Misija Kfora nastavlja da sprovodi svoj mandat koji je zasnovan na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine.

Ističe se da je njena misija da nepristrasno doprinosi stabilnom i bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice na Kosovu i Metohiji, kao i slobodi kretanja.

Podseća se da Kfor na Kosovu deluje kao treći bezbednosni odgovor, u bliskoj koordinaciji sa Kosovskom policijom i misijom Euleks.

Novi "modni detalj" ukrajinskih vojnika: Posle nacističkih simbola i Kju-kluks klan (FOTO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA