Najnovije

„Niko ne sumnja u to da će oni Ukrajinci koji su napali Kursk biti likvidirani – ne potisnuti, nego likvidirani"

Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov izjavio je da je rukovodstvo Rusije donelo odluku o odgovoru na napad Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast i Kijev čeka surova kazna.

„Iskreno vam govorim da je predsednik Putin doneo odluku. Čvrsto sam uveren da će svi biti surovo kažnjeni za to što se dogodilo u Kurskoj oblasti“, rekao je Antonov, ali nije precizirao o kakvom odgovoru će biti reč.

Takođe je poručio da Kijev neće uspeti da stvori bilo kakvu „tampon zonu“ na teritoriji Rusije.

„To je nemoguće. Neće biti nikakve tampon zone na teritoriji Rusije“, istakao je ambasador za „Prvi kanal“.

Na konstataciju da SAD ne odbacuju takve izjave Kijeva, Antonov je rekao da nije na Amerikancima da sude šta Rusija treba da radi i kako treba da štiti svoje granice.
Komentarišući ulogu Amerike u, kako je rekao, terorističkom napadu na Kursku oblast, Antonov je ocenio da Ukrajina ništa ne preduzima bez „signala od svojih gospodara“ iz Vašingtona, te da u Kijevu ne bi smeli ni prstom da mrdnu bez njihove saglasnosti.

Na kraju je istakao da će ukrajinski vojnici, koji su izveli napad na Kursku oblast, biti likvidirani.

„Niko ne sumnja u to da će oni biti likvidirani – ne potisnuti, nego likvidirani. Ali sama činjenica da još uvek nismo eliminisali sve pretnje po Rusiju govori o tome da treba da jačamo vojsku i flotu i da svi zajedno treba da razmišljamo o zaštiti naše otadžbine“, zaključio je Antonov.

Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona. Centri za privremeni smeštaj za stanovnike Kurske oblasti koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove otvoreni su u 24 regiona.

U Kursku, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim kontraterorističke operacije.

TAČI U BULI: Glavni advokat preti da će da ga napusti, moli za pomoć Prištinu

Izvor: rs.sputniknews. com
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA