Najnovije

Novi "modni detalj" ukrajinskih vojnika: Posle nacističkih simbola i Kju-kluks klan (FOTO)

Za nove prišivke s likom člnaova Kju-kluks klana navodno je odgovoran komandant 3. čete 1. bataljona 3. jurišne brigade koju čine pripadnici "Azova".

Ukrajinski neonacisti su pored dosad naveliko poznatih simbola mržnje povezanih s Trećim rajhom dodali i prikaze notornog Kju-kluks klana, pokazuju nove fotografije. 

Naime, neonacistički simboli toliko su rasprostranjeni na frontu da je čak i otvoreno proukrajinski "NJujork tajms" u junu prošle godine morao da prizna kako se totenkopf, "crno sunce", i drugi pojavljuju na ukrajinskim uniformama prečesto, iako je zaključak koji je američki list iz toga izvukao bio da novinari i aktivisti za borbu protiv mržnje ćute pošto bi dizanje uzbune zbog ovih činjenica značilo "prihvatanje ruske propagande."

Nezavisni istraživač Mos Robson je početkom prošle godine skrenuo pažnju da jedan od najpopularnijih proizvođača prišivki, majica i bedževa sa nacističkim simbolima, koji koristi potvrđene teroriste i neonaciste kao influensere, pripada istoj matičnoj firmi koja proizvodi dosad naširoko poznate maslinasto zelene odevne kombinacije Vladimira Zelenskog. 

Robson sada ističe da se na frontu sada mogu zapaziti i prišivke u vidu naoružanih članova Kju-kluks klana, a koje je navodno dizajnirao pojedinac pod šifrovanim imenom "Procent", komandant 3. čete 1. bataljona 3. jurišne brigade koju čine pripadnici "Azova", a koja je nedavno najavila ofanzivu u Harkovu.

SRPSKA DECA NAPADNUTA U MOSTARU: Ispisani kukasti krstovi i ustaški simboli (FOTO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA