Najnovije

ZAHAROVA: Nemačka je naoružavanjem Ukrajine izdala Rusiju - neće proći nekažnjeno

Nemačka je naoružavanjem Ukrajine u aktuelnom sukobu izršila izdaju prema Rusiji, a to joj neće proći nekažnjeno - izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova RF Marija Zaharova.

Nastupivši na sveruskom omladinskom obrazovnom forumu „Teritorija smisla“, podsetila je da je Rusija izgradila gasovod do Nemačke i pošteno je snabdevala gasom po korektnim cenama, čime je doprinela razvoju privrede te zemlje, iako je upravo Nemačka izvela nacistički napad na SSSR u prošlom veku.

„Gradili smo odnose sa Nemačkom, iako je ona spalila sve ne samo u Rusiji, već i u Belorusiji i Ukrajini. Sada u Nemačkoj imaju drskosti da nam nešto zameraju, pa čak i da nas optužuju. Štaviše, bore se i protiv nas, snabdevajući kijevski teroristički i ekstremistički režim tenkovima i drugim oružjem“.

Zaharova je naglasila da takvo držanje nikome ne bi prošlo tek tako, pa će Nemačka dobiti adekvatan odgovor.

„Za to će biti kažnjeni, jer takva izdaja, takva podlost i takva dehumanizacija nikada ne prolaze nekažnjeno. Uveravam vas“, naglasila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Bivši specijalni pomoćnik predsednika Sjedinjenih Država Ronalda Regana - Dag Bendou - rekao je da pomoć Oružanim snagama Ukrajine treba prekinuti nakon što su se pojavile informacije o umešanosti grupe Ukrajinaca u dizanju u vazduh baltičkih gasovoda Severni tok.

Upozorio je pritom da Ukrajina namerava da uvuče NATO u sukob sa Ruskom Federacijom.

Novi "modni detalj" ukrajinskih vojnika: Posle nacističkih simbola i Kju-kluks klan (FOTO)

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA