Najnovije

UKRAJINSKI GENERALŠTAB: Ruska avijacija posebno agresivna - od 96 ruskih napada, 39 na Pokrovskom pravcu fronta!

Ruske snage agresivno koriste avijaciju u svojim napadima kojih je u poslednjih 24 sata bilo čak 96, objašnjava se u saopštenju ukrajinskog generalštaba.
Ukrajinski tenk

Ukrajinski tenk

Od 96 napada, 39 je na Pokrovskom pravcu fronta, ističu u Kijevu.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine (OSU) objavio je novi rezime situacije na liniji fronta 913. dana rata punih razmera koji prenosimo u celini.

Ruske snage su koristile protivavionske topove u Junakovki, Bilovodi, Družbi, Rički, Velikoj Pisarivki, Kindrativci, Pervomajskom, Bilopilu, Katerinovki, Požnoj, Mikitivki, Hodinu, Bunjakinu, Slavgorodu, Uhroidi, Porozku, Progrešu, Purošu, Gremjachi, Karpovichi.

Područja naselja Porozok, Šaligin, Gluhiv, Slavgorod, Meženivka, Velika Pisarivka, Dmitrivka, Iskriskivščina, Bojaro-Ležači, Bačivsk, Vilna Sloboda, Strelecka Puškarka, Ponomarenki, Seredina-Buda, Blešnjiči, Obodi, Novovasilovka, Stepne, Aleksandrovka, su zahvaćeni vatrom ruske artiljerije i minobacača.

U pravcu Harkova zabeležena su tri sukoba kod Hlibokog i Vovčanska. U 16:00 nastavljene su dve borbe.

U pravcu Kupjanska, neprijatelj je izveo šest ofanzivnih operacija u pravcu Novoselivke, Stelmahivke i Sinkovke. Dva napada još nisu završena. Takođe, Rusi su pokrenuli NAR u okrugu Petropavlivka.

Bilo je šest sukoba sa neprijateljem u pravcu Limana. Rusi su jurišali na položaje naših branilaca kod Druželjubovke, Makijevke i Novosadova. Pet bitaka je završeno, jedna je još trajala u 16:00.

Na pravcu Siverskog, ukrajinski vojnici su zaustavili dva juriša kod Spirnog i Viimke. Odbrambene snage su nastavile da odbijaju ruski napad kod Verhnokamjanska.

U pravcu Kramatorska, invazijska vojska je napredovala prema Stupočkom, Časovom Jaru i Kalinvki. Došlo je do ukupno 12 sukoba, od kojih su tri nastavljena.

Na Toreckom pravcu odigralo se devet okršaja kod Dilijevke, Torecka, Nelipivke i jedna bitka je bila u toku. Pored toga, osvajači su izvršili tri vazdušna udara na Dilijevku i Družbu.

Na Pokrovskom pravcu Rusi su izvršili 39 juriša u oblastima naselja Vozdviženka, Zelene Pole, Miroljubivka, Grodivka, Kalinove, Novogrodivka i Ptiče. Odbrambene snage obuzdale su nalet Ruske Federacije i odbile 31 napad, osam bitaka još nije završeno. Neprijateljski gubici se rafinišu. Neprijatelj je takođe izveo dva vazdušna udara, bacivši KAB na Memrik i lansirajući NAR u pravcu Aleksandropolja, tvrdi ukrajinski vojni vrh.

U pravcu Kurahiva, osvajači su napali 12 puta u blizini Krasnohorivke, Karlivke, Georgijevke i Kostjantinovke. Devet sukoba je završeno, tri su u toku.

U pravcu Vremivska, neprijatelj je tri puta bezuspešno jurišao na naše položaje kod Ugledara, Vodjanjija i Katerinovke, stoji u saopštenju Kijeva.

U pravcu Orihiv, došlo je do tri sukoba kod Novoandrijevke i Ščerbakija, gde je jedna od bitaka bila u toku. Pored toga, Rusi su pokrenuli 32 NAR-a u Lobkovu, Pjatihatkiju i Novoandrijevki.

U pravcu Dnjepra, okupatori su, uz avijaciju, izveli vazdušne udare protivvazdušnim raketama na rejone Novotjaginka, Burgunka, Tomarin i Zmijevka.

Na ostalim područjima fronta nije bilo značajnijih promena, stoji u saopštenju ukrajinske armije.

Pogledajte OVDE udare ruske avijacije u Kurskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA