Najnovije

AUSTRIJA SLAVI: Srbija osvojila srebrnu medalju, a Litvanija bronzu!

Reprezentacija Srbije u basketu tri na tri poraženi su u finalu Evropskog prvenstva sa 18:17 od domaćina Austrije. Zaustavljen je niz srpskih basketaša od pet uzastopnih evropskih zlata.
Srebro za Srbiju!

Srebro za Srbiju!

Na individualni kvalitet i renome Srbije, Austrija je odgovorila čvrstinom i borbom.

Austrija je agresivno iskakala na liniji za dva poena pri samom izvođenju lopte, što je omelo naše basketaše u organizaciji na početku, naročito u pik end rol akcijama. Domaći košarkaši su uspevali koševima iz reketa da dođu do prednosti od 2:0.

Čvrstina i korpulentnost Austrijanaca je rano došla do izražaja kroz duele u odbrani i napadu. Ni prilike za lake poene kroz slobodna bacanja nisu uspevali naši igrači da iskoriste, pogodivši tek jedno od prva tri.

Strahinja Stojačić je prvi počeo sa konkretnijim prodorima i poenima uz kontakt na šta se nadovezao Stefan Kojić prvim pogotkom Srbije za dva na meču.

Kojić je nanizao pet poena, od čega dve dvojke za potpuni preokret i vođstvo 14:12, pa su domaćini morali da zatraže tajm-aut. Srpski basketaši su se tek sredinom meča privikli na slobodniji sudijski kriterijum po pitanju dosuđivanja ličnih grešaka, čime su uspeli da izbore bonus rivala, mada su vidno prikazivali nezadovoljstvo, naročito Stojačić koji je dobio i tehničku.

Barać se istakao odličnim blokovima, građenjima i spuštanjima ka košu u igri dva na dva za koševe iz izgrađenih akcija.

Kako je meč odmicao, Austrijanci su sve lošije i lošije šutirali dvojke iz relativno čistih pozicija. To Srbija nije uspela da iskoristi, jer je odbrana Austrije bila na dovoljno visokom nivou. U poslednji minut se ušlo sa prednošću Austrije 17:16, da bi Kaltenbruner digao na 18:16.

Strahinja Stojačić je zakucavanjem smanjio na poen zaostatka, iako je imao otvoren šut za dva, a u poslednjem napadu je promašio šut za pobedu.

Stefan Kojić je sa osam poena bio najefikasniji kod srpske selekcije. Toliko je ubacio i Kaltenbruner, junak Austrije u finalu.

Niko Kaltenbruner je proglašen za MVP-a turnira. Strahinja Stojačić je član idealnog tima, uz još i Titasa Januševičijusa iz Litvanije.

Bronza je pripala Litvaniji koja je savladala Švajcarsku sa 21:18.

Pogledajte OVDE udare ruskih helikoptera u Kurskoj oblasti

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA