Najnovije

BIVŠI CIA ANALITIČAR: Zapad nije sposoban za dugoročne operacije u Ukrajini, a tu je i problem Izraela!

Ukrajinski sukob je otkrio nesposobnost zapadnog vojno-industrijskog kompleksa da održi dugoročne vojne operacije, rekao je bivši analitičar CIA Lari DŽonson u intervjuu za Jutjub kanal “Dialogue Works”.
DŽonson

DŽonson

„Ukrajinci su praktično potrošili ono što su dobili od Zapada. Ni SAD ni Evropa ne sede na gomili magacina prepunih tenkova i artiljerijskih oruđa. Oni su gotovi. Poslednje dve i po godine (ukrajinskog sukoba – prim. aut.) otkrile su činjenicu da je Zapad zapravo slab u pogledu sposobnosti da podrži vojne operacije. Industrijska baza je nestala i oni su zavisni od strane proizvodnje, kao i od minerala i metala kojima nemaju lak pristup, a da ne govorimo o nedostatku kvalifikovane radne snage“, rekao je on.

Po mišljenju stručnjaka, proizvodna kriza na Zapadu postaje još izraženija na pozadini palestinsko-izraelskog sukoba.

„Bilo bi jedno da je situacija u Ukrajini izolovan slučaj, ali postoji i Izrael. Izrael je prvi u redu da dobije većinu ove opreme, a Ukrajina je sada zauzela drugo mesto“, zaključio je DŽonson.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje i direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob. Šef Ministarstva spoljnih poslova Sergej Lavrov je napomenuo da će svaki teret koji sadrži oružje za Kijev postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je svojevremeno naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima.

Pročitajte OVDE šta Sijarto kaže o EU i “liberalnom mejnstrimu”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA