Najnovije

GORI KURSKA OBLAST! Ruski bataljoni uzvraćaju udarac

Ruski bataljon, koji je više dana bio pod opsadom, uspešno je odbijao napade neprijateljskih snaga u Maloj Loknji, dok su sveža pojačanja pristigla kako bi olakšala izvlačenje iscrpljenih boraca. Borci 18. divizije, koji su među prvima stigli na Kurski front da zaustave prodor ukrajinskih snaga, neumorno su branili svoje položaje od napada neprijatelja, koji je koristio NATO oklopna vozila, uključujući nemačke BMP Marder.

Poslednjih dana, borbe su se intenzivirale u području ženske kolonije IK-11, gde su ukrajinske snage probile spoljni perimetar oklopnom tehnikom. Uprkos velikom pritisku, ruski vojnici su uspeli da se povuku pod zaštitom pristiglih pojačanja.

Od juče ujutro, u Loknju su stigle nove snage 1427. puka, omogućivši izvlačenje dela okruženih boraca koji su bili iscrpljeni višednevnim borbama. Istovremeno, borbe se nastavljaju u područjima Ruski Poreč i Čerkaski Poreč, gde ruski vojnici sprečavaju neprijatelja da zatvori obruč oko Maloй Loknje.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, više neprijateljskih napada na Maluю Loknju je uspešno odbijeno, ali situacija i dalje ostaje nestabilna, a sukobi se nastavljaju. Neprijatelj nije iscrpeo sve svoje rezerve, što ukazuje na to da će borbe u ovom području i dalje biti intenzivne.

UKRAJINSKA OFANZIVA U KURSKOJ OBLASTI: Napadaju iz šuma, mnogo diverzanata na terenu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA