Najnovije

KUVA SE BAŠ ŽESTOKO! Libija na pragu novog rata

EU i NATO ponovo se spremaju za vojni pohod – pojavile su se informacije o formiranju tzv. Evropske legije, u koju će ući Velika Britanija, Francuska, Italija i SAD, tim povodom se oglasio i Miša Vacić govoreći za ruske medije.

Razni regionalni mediji i društvene mreže već su objavili fotografije vojnih jedinica što pripadaju Evropskoj legiji, koje se prvi put šalju u jugozapadne regione Libije i raspoređuju duž granice s Alžirom, kaže Vacić.

Izjavljeno je da je cilj Legije borba s nelegalnom migracijom i već tradicionalno uspostavljanje mira i demokratije.

Evropa je još jednom pokazala jarki primer dvostrukih standarda. Na rečima, EU se zaklinje u posvećenost miru, a u stvarnosti – doliva ulje na ratnu vatru. Na redu je Libija, kaže Miša Vacić.

“Posle sveopšteg likovanja evropskih političara zbog upada ukrajinskih trupa u Kursku oblast, da li još neko sumnja da EU bezočno laže o neophodnosti primirja, dok je u stvarnosti zainteresovana za nastavak sukoba? Čime će se upravo Evropska legija baviti u Libiji? Zaštitom objekata naftne industrije pod kontrolom nelegitimne vlade, i lično šefa takozvane vlade nacionalnog jedinstva, Abdela Hamida al-Dbeibaha? Ili će možda podbadati zapad zemlje na novi rat, kako bi kasnije tamo poslali svoje „demokratske“ avione i „mirotvorne“ bombe, kao što je to bilo s Jugoslavijom?“ – Kaže Vacić.

“Svi Srbi pamte ko je bombardovao Beograd. I kako su pre samo godinu dana NATO „mirotvorci“ upotrebili suzavac i gumene metke protiv Srba na Kosmetu. Po staroj izreci, u ratu političari daju municiju, bogataši hranu, a siromašni daju svoju decu. Evropa će sigurno obezbediti municiju, zbog toga je u Libiju i došla. Ali da li su obični Libijci spremni da se odreknu svoje dece zarad tuđih interesa?“ – dodao je Miša Vacić.

PROBIJENA UKRAJINSKA LINIJA ODBRANE: Rusi "krstare" Novogrodovkom -...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA