Najnovije

PAKLENO I KRVAVO: Hezbolah i Izrael "tek počeli"

Libanska grupa Hezbolah saopštila je da je okončana „prva faza“ napada na Izrael kao odgovor na ubistvo visoko rangiranog komandanta te grupe Fuada Šukra i da je pogodila 11 izraelskih vojnih lokacija.
Hezbolah

Hezbolah

Kako je ta grupa navela, ispaljeno je više od 320 raketa i veliki broj dronova na ciljeve u severnom Izraelu, prenoi Rojters, javlja Tanjug.

Hezbolah je ranije jutros saopštio da je počeo napad na Izrael kao odgovor na ubistvo visokog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u predgrađu Bejruta prošlog meseca.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je proglasio vanredno stanje, a predstavnik Izraelskih odbrambenih snaga, kontraadmiral Danijel Hagari izjavio je da desetine izraelskih ratnih aviona sada napadaju ciljeve u različitim područjima južnog Libana.

Hezbolah je za ubistvo Fuada Šukra prošlog meseca u Bejrutu okrivio Izrael.

Netanijahu: Nije “kraj priče”!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je na početku sednice vlade da jutrošnji izraelski preventivni udari na Hezbolah u Libanu ne predstavljaju “kraj priče”.

“Hezbolah je pokušao da napadne državu Izrael raketama i dronovima. Mi smo naložili izraelskim oružanim snagama IDFda izvedu snažan, preventivni udar kako bi eliminisali pretnju”, rekao je on, preneo je Tajms of Izrael.

Netanijahu je dodao da su IDF uništile hiljade raketa kratkog dometa, a svakoj je bio cilj da nanese štetu građanima i snagama Izraela u Galileji.

Kako je rekao, IDF su osim toga presrele sve dronove koje je Hezbolah lansirao ka strateškim ciljevima u Izraelu.

“Izrael pogađa Hezbolah iznenadnim i silovitim udarcima. Pre tri nedelje smo eliminisali njihovog komandanta Fuada Šukra. Danas smo osujetili njihov plan napada. Hasan Nasralah iz Hezbolaha u Bejrutu i ajatolah Ali Hamnei u Teheranu treba da znaju da je ovo još jedan korak na putu ka promeni situacije na severu i bezbednom vraćanju naših stanovnika kućama”, zaključio je Netanijahu, prenosi Tanjug.

Izraelska vojska izvela je rano jutros vazdušne napade na južni Liban u, kako je navela, pokušaju da spreči široki napad libanske grupe Hezbolah na Izrael.

Militantna libanska grupa Hezbolah saopštila je jutros da je  napala 11 vojnih baza na severu Izraela i lansirala više od 320 raketa u "prvoj fazi" napada, za koji je navela da predstavlja odmazdu za ubistvo jednog od komandanata Hezbolaha Fuada Šukra, prošlog meseca u Bejrutu.

Ranije danas, Kancelarija specijalnog koordinatora UN za Liban (UNSCOL) i Privremene snage UN u Libanu (UNIFIL) ocenile su dešavanja na libansko-izraelskoj granici kao zabrinjavajuća i pozvali sve strane da obustave vatru i uzdrže se od dalje eskalacije.

Pogledajte OVDE kako pro-palestinski migrant favorizuje Hitlera

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA