Najnovije

RUSI PRŽILI PO FRONTU! Američki ponos unakažen i razvaljen u potpunosti

Pre dva dana na ruskim telegram kanalima specijalizovanim za vojne teme, objavljen je video snimak na kom se izbliza može videti još jedan uništeni tenk M1A1SA "abrams" američke proizvodnje, koji je radi povećanja zaštite opremljen sovjetskim eksplozivno-reaktivnim oklopom "kontakt 1".

Pretpostavlja se da je reč o oklopnjaku uništenom još 10. avgusta, kog je pogodilo nekoliko FPV dronova u području između sela Nikolajevka i Novoželano u DNR, na Pokrovskom pravcu. Takođe, 22. avgusta pojavile su se informacije da je jedan od "abramsa" uništen i u Kurskoj oblasti, a mnogi mediji, poput časopisa "Militari voč", su snimak uništenog tenka iz DNR protumačili kao potvrdu za to.

Ipak, treba naglasiti za sada ne postoji dokaz da je jedan od američkih tenkova uništen i u Kurskoj oblasti, budući da se 47. mehanizovana brigada ukrajinske vojske, koja raspolaže "abramsima", trenutno bori na Pokrovskom pravcu.

Ono što je interesantno u pisanju pomenutog američkog časopisa, jeste tvrdnja da je do sada uništeno 20 od 31 isporučenog "abramsa", te da su svi gubici zabeleženi u poslednjih šest meseci. Podsećanja radi, prvi američki tenk u Ukrajini uništen je 26. februara.

Iako časopis ne navodi izvor za ovaj broj, na sajtu "Lost armor" koji se bavi SVO i gubicima ukrajinske vojske, postoje fotografije i snimci koji potvrđuju uništavanje i onesposobljavanje ukupno 14 američkih tenkova.

Stoga se može pretpostaviti da je u operativnom stanju ostao veoma mali broj "abramsa", budući da se deo njih svakako mora čuvati u rezervi radi popravke oštećenih i rezervnih delova.

"Militari voč" podseća i da su "ukrajinski vojnici u intervjuima za zapadne medije istakli svoje nezadovoljstvo 'abramsima', navodeći tehničke probleme, ranjivost njihovih elektronskih komponenti na kondenzaciju, kao i ranjivost na rusku vatru".

Navodi se i da dok Ukrajina može očekivati zamenu za uništene "leoparde" iz evropskih zemalja, najverovatnije Španije, trenutno nema indicija da će SAD praviti dodatne isporuke tenkova "abrams".

PROBIJENA UKRAJINSKA LINIJA ODBRANE: Rusi "krstare" Novogrodovkom

Izvor: Sputnik.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA