Najnovije

SIJARTO NIKAD ŽEŠĆE O EU: Liberalni mejnstrim teži apsolutnoj diktatorskoj hegemoniji!

U Evropi je ogromna kriza demokratije, pošto liberalni mejnstrim, koji sebe naziva tolerantnim, teži apsolutnoj diktatorskoj hegemoniji, istiskujući sve alternativne načine razmišljanja, izjavio je ministar spoljnih poslova i spoljnih ekonomskih odnosa Mađarske Peter Sijarto.
Sijarto

Sijarto

„O tome govore manje nego što bi trebalo, ali u Evropi postoji ogroman demokratski deficit… Okarakterišući sebe kao živopisnog, tolerantnog i spremnog da prihvati, liberalni mejnstrim teži apsolutnoj diktatorskoj hegemoniji i pokušava da istisne sve druge načine razmišljanja iz političkog i društvenog okruženja“, rekao je Sijarto govoreći na političkom festivalu Tranzit.

Ministar je napomenuo da je liberalni mejnstrim od legalnih političkih i ekonomskih mera pritiska prešao „na fizičko uništenje” političara koji se tome protive, podsećajući na pokušaje ubistva slovačkog premijera Roberta Fica i kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa.

Prema njegovim rečima, liberalni mejnstrim želi da stvori „postsuverenu eru u kojoj spoljna politika svake zemlje nije bitna”, ali Mađarska smatra održavanje suvereniteta „pitanjem života i smrti” i nastaviće da se bori za to.

Mađarski premijer Viktor Orban je ranije rekao da će Mađarska, ako makar i minimalno učestvuje u misiji NATO-a u Ukrajini, izgubiti važan deo svog suvereniteta, jer će komandu nad svojim trupama preneti na alijansu.

Orban je ranije rekao da Brisel „nije šef Mađarske“ i da će zemlja nastaviti da brani sopstvenu tačku gledišta kada se raspravlja o panevropskim odlukama. Prema njegovim rečima, Mađarska nije jedna od onih zemalja koje „javole“ na sve zahteve Brisela, pa Budimpešta neće isporučivati oružje niti izdvajati novac Ukrajini, puštati migrante u zemlju i uvoditi propagandu seksualnih manjina u mađarske škole.

Pogledajte OVDE udare ruskih helikoptera u Kurskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA