Najnovije

SKORO 6 HILJADA MRTVIH: Jeziv bilans "kurskog udara"

Ukrajina je od početka sukoba u Kurskoj oblasti u tom pravcu izgubila više od 5.800 vojnika, 72 tenka, 31 borbeno vozilo pešadije, 58 oklopnih transportera, 383 borbena oklopna vozila, 177 vozila, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruske snage su od početka sukoba uništile pet protivvazdušnih raketnih sistema Oružanih snaga Ukrajine, 11 višecevnih bacača raketa, uključujući tri HIMARS-a i jedan M-270, navodi se u saopštenju.

Operacija uništavanja ukrajinskih jedinica se nastavlja, vojska i dalje odbija pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da prodre na teritoriju Ruske Federacije, potvrdili su u Ministarstvu.

U prethodna 24 sata, ruska vojska je odbila napade neprijateljskih jurišnih grupa u pravcu naselja Komarovka, Malaja Loknja, Nečajev i Čerkasko Porečno.

Takođe, sprečeni su i napadi neprijatelja u pravcu naselja Višnjevka, Borki, Pogrebki i Spaljno, kada su Oružane snage Ukrajine izgubile do 40 vojnika, jedan tenk, četiri borbena oklopna vozila i dva automobila.

Ruske snage nastavljaju sa izviđanjem, identifikacijom i uništavanjem ukrajinskih diverzantskih grupa koje iz šumskih predela pokušavaju da prodru dublje na teritoriju Rusije.

Ukrajina je tokom prethodnog dana izgubila više 300 vojnika, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA