Najnovije

UKRAJINSKA OFANZIVA U KURSKOJ OBLASTI: Napadaju iz šuma, mnogo diverzanata na terenu

Prema najnovijim izveštajima, ruska armija nastavlja da odbija napade ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti.

Grupacija „Sever“, uz podršku armijske avijacije i artiljerije, uspešno je odbila napade ukrajinskih šturmskih grupa na pravcima sela Komarovka, Mala Loknja, Nečajev i Čerkassko Porečno.

Takođe su osujećeni pokušaji napada u pravcima Višnevke, Borki, Pogrebki i Spalnoje. Ubijeno je i ranjeno do 40 ukrajinskih vojnika, uništen je jedan tenk, četiri borbena vozila pešadije (BBM) i dva vozila.

Nastavljaju se akcije potrage i otkrivanja ukrajinskih diverzantskih grupa u šumskim područjima, koje pokušavaju da prodru dublje na rusku teritoriju.

Ruski udari avijacijom i artiljerijom pogodili su jedinice 22. i 61. mehanizovane brigade, 80. i 82. desantno-šturmske brigade VSU, kao i brigade nacionalne garde u područjima Višnevke, Gordejevke, Ivaškovskog i drugih.

U Sumskoj oblasti izvedeni su vazdušni udari po ukrajinskim rezervama u oblastima kao što su Belopolje, Sumi i drugi gradovi.

Ukrajinske snage pretrpele su gubitke od preko 300 vojnika i 14 komada oklopne tehnike, uključujući tenkove, borbena vozila pešadije i druge vrste tehnike.

NAJVEĆI UDARAC ZA RUSE? „Ruski Asanž“: Zašto je Francuska uhapsila osnivača Telegrama

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA