Najnovije

DAČIĆ POTVRDIO HAPŠENJE HRVATSKOG ŠPIJUNA: Oglasila se Hrvatska

Srpski mediji objavili su ranije danas da je na području Beograda rano ujutro Bezbednosno-informativna agencija (BIA) u saradnji s drugim nadležnim državnim telima uhapsila osobu za koju je rečeno da je "hrvatski špijun".

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) tvrdi da "nema nikakvih saznanja" o hapšenju hrvatskog špijuna u Beogradu.

"Nemamo nikakvih saznanja o navedenoj temi, niti da se takav događaj uistinu dogodio" rečeno je iz MVEP-a na pitanje Hine o pisanju medija u Srbiji.

Srpski mediji objavili su ranije danas da je na području Beograda rano ujutro Bezbednosno-informativna agencija (BIA) u saradnji s drugim nadležnim državnim telima uhapsila osobu za koju je rečeno da je "hrvatski špijun".

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je na području Beograda uhapšena osoba zbog sumnje da je špijunirala u korist Hrvatske.

Dačić je novinarima u Palati "Srbija" u Beogradu rekao da je akciju hapšenja izvela Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

"Policija je samo davala logističku podršku", rekao je Dačić.

Dodao je da postoji pojačani interes bezbednosnih struktura raznih za naš prostor, i da sve bezbednosne službe rade po određenim propisima, i da sve što spada izvan toga, poput krivičnih dela će biti sankcionisana.

Prema saznanjima medija, akcija je rezultat višemesečnog operativnog rada BIA i nastavak suzbijanja špijunskog i destruktivno-subverzivnog delovanja hrvatske obaveštajno-bezbednosne službe SOA.

Podsetimo, juče je do medija dospela informacija da je sporazum o priznanju krivice za delo špijunaža sa srpskim vlastima potpisao i Dejan Raković iz Beograda, osumnjičen da je angažovan od strane Obaveštajne službe (OS) Albanije, kao i Obaveštajne agencije tzv. Kosova, po čijim nalozima je prikupljao podatke od bezbednosnog značaja, pomažući na taj način rad ovih službi, te stvarajući njihovu obaveštajnu mrežu na teritoriji Srbije.

SIRSKI U PANICI: Pokušava da spasi karijeru napadom ukrajinskih snaga na Kursku oblast

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA