Najnovije

"Jedan napad nije dovoljan": Izraelski ministar poziva na odlučujući rat protiv Hezbolaha

Prema njegovim rečima, ministar odbrane vodi "destruktivnu politiku", kako u borbi protiv palestinskog pokreta Hamas, tako i protiv Hezbolaha, u trenutku kada je neophodno delovati odlučno.

Izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir pozvao je ministra odbrane Joava Galanta da se ne ograniči samo na jedan uspešan preventivni napad, već da započne rat punog razmera sa šiitskim libanskim pokretom Hezbolah.

"Izrael se ne sme zadovoljiti jednim uspešnim preventivnim napadom, moramo pokrenuti odlučujući rat protiv Hezbolaha koji će eliminisati pretnju na severu i omogućiti stanovnicima da se bezbedno vrate kućama", napisao je on na društvenoj mreži Iks.

Prema njegovim rečima, ministar odbrane vodi "destruktivnu politiku", kako u borbi protiv palestinskog pokreta Hamas, tako i protiv Hezbolaha, u trenutku kada je neophodno delovati odlučno.

Hezbolah i Izrael u nedelju su razmenili raketne udare. Hezbolah je saopštio da je ispaljeno više od 320 raketa i desetine dronova, kojima je gađano ukupno 11 izraelskih vojnih objekata, uključujući i one na Golanskoj visoravni koje kontrolišu Izrael.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da su izraelske snage izvele preventivni napad na ciljeve Hezbolaha u nedelju ujutro i uništile hiljade raketa, nakon što su obaveštajci uočili pripreme za napad na teritoriju Izraela.

Izraelska vojska je saopštila da je u operaciji uništavanja objekata i naoružanja Hezbolaha učestvovalo oko 100 aviona. Prema njihovoj oceni, šteta pričinjena Izraelu usled napada je "minimalna".

Masovni udar Hezbolaha došao je kao odgovor na ubistvo višeg komandanta pokreta Fuada Šukra u izraelskom vazdušnom napadu na stambenu zgradu u južnom predgrađu Bejruta krajem jula.

Ministarstvo odbrane Rusije o današnjem masovnom napadu: Šta je bilo na meti?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA