Najnovije

Ministarstvo odbrane Rusije o današnjem masovnom napadu: Šta je bilo na meti?

Ministarstvo odbrane Rusije oglasilo se povodom velikog napada na ukrajinsku teritoriju od jutros i potvrdilo da su izvedeni napadi po ukrajinskim trafostanicama, gasnim kompresorskim stanicama i skladištima ukrajinske avijacije gde Kijev čuva naoružanje dobijeno od Zapada.

Oružane snage Rusije jutros su izvele masovni napad dalekometnim oružjem visoke preciznosti s mora i iz vazduha po kritički važnim objektima ukrajinske energetske infrastrukture, koji obezbeđuju rad ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Rusije u zvaničnom saopštenju objavljenom na Telegramu. 

Ministarstvo odbrane dodaje da je u napadu učestvovala i operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kao i da su prilikom napada iskorišćeni bespilotni sistemi, koji su zajedničkim akcijama uspeli da pogode sve zacrtane ciljeve.

Ministarstvo dodaje da su, kao rezultat napada, izazvani problemi sa snabdevanjem električnom energijom, a onesposobljen je i železnički transport oružja i municije ka liniji fronta.

Kako je precizirano u saopštenju, ruske snage izvele su napade po trafostanicama u Kijevskoj, Viničkoj, Žitomirskoj, Hmeljnickoj, Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Nikolajevskoj, Kirovogradskoj i Odeskoj oblasti Ukrajine.

Takođe, izvedeni su napadi po gasnim kompresorskim stanicama u Lavovskoj, Ivano-Frankovskoj i Harkovskoj oblasti koje obezbeđuju rad ukrajinskog sistema za prevoz gasa.

Osim toga, napadnuta su i mesta gde ukrajinska strana čuva avijacione sisteme koje je dobila od Zapada. U pitanju su aerodromu u Kijevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti. 

Podsetimo, jutrošnji napad ruske vojske po ukrajinskoj teritoriji bio je jedan od najvećih od početka SVO 2022. godine. Vladimir Zelenski potvrdio je da je došlo do oštećenja na ukrajinskim energetskim objektima. Premijer Ukrajine ranije tokom dana objavio je informaciju da je pogođeno ukupno 15 oblasti, dok je ruska redakcija RT prenela vest da je do 9.20 časova izvedeno više od 65 napada. 

DAČIĆ POTVRDIO HAPŠENJE HRVATSKOG ŠPIJUNA: Oglasila se Hrvatska

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA