Najnovije

PESKOV: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna

Kruže netačne informacije o kontaktima Rusije i Ukrajine, poručuju Kremlj.

Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je istakao da medijima kruže netačne informacije o navodnim kontaktima Rusije i Ukrajine i demantovao da su se bilo kakvi pregovori o prestanku napada na energetske objekte vodili između Moskve i Kijeva, neposredno pre ulaska ukrajinskih jedinica u Kursku oblast Rusije. 

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu ruskog ambasadora u SAD Anatolija Antonova da je predsednik Rusije doneo odluku o tome kako će odgovoriti na napad na ovu oblast, Peskov je izjavio:

"Ovde nije reč o jednoj odluci. Naravno, takve neprijateljske akcije ne mogu ostati bez odgovarajućeg odgovora. Odgovor će svakako uslediti."

Portparol Kremlja potvrdio je još jednom i da je predsednik Rusije veoma dobro obavešten o situaciji na frontu. Kako je rekao, "to je deo stalnog posla predsednika", koji "iz prve ruke dobija informacije o konkretnoj situaciji na konkretnom delu fronta".

"Predsednik najveću pažnju poklanja upravo podacima i informacijama koje dobija direktno od onih koji se na terenu bave pitanjima Specijalne vojne operacije", rekao je Peskov.

ZAPADNE AMBASADE KRITIKUJU PRIŠTINU! Pominju samo albanske žrtve

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA