Najnovije

SLUČAJ DUROV: Produžen pritvor

Haos u Francuskoj...

Policijski pritvor Pavelu Durovu, suosnivaču i izvršnom direktoru platforme Telegram zvanično je produžen do srede, saopšteno je danas iz francuskog tužilaštva.

„Uhapšen u subotu 24. avgusta, ovaj ruski biznismen je saslušan u okviru istrage pokrenute za krivična dela koja se odnose na 'organizovani kriminal', uključujući odbijanje da se obelodane informacije neophodne za zakonsko presretanja poruka i zločinačko udruživanje”, navodi se u saopštenju tužilaštva, prenosi pariski dnevnik Figaro.

Sudska istraga, otvorena 8. jula nakon preliminarne istrage Nacionalne službe za borbu protiv organizovanog kriminala (Junalco), odnosi se na ukupno dvanaest krivičnih dela.

Među njima su saučesništvo u posedovanju fotografija maloletnika sa pedo-pornografskim sadržajem, saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji droga, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenosi portal BFMTV.

Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera.

Pravosudne vlasti takođe istražuju u okviru ovog pravnog postupka optužbe za „odbijanja na zahtev nadležnih vlasti komunikacije informacija ili dokumenata neophodnih za realizaciju i korišćenje presretanja dozvoljenih zakonom”.

Ova optužba odražava brojne kritike upućene Telegramu zbog toga što redovno odbija da sarađuje sa vlastima zemalja u kojima je aplikacija dostupna.

Izvor: Politika 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA