Najnovije

Svi čekaju kišu da nas malo "ohladi", prognoza se Srbima neće svideti: Na vrata kuca tropski septembar

Koliko će trajati ovaj toplotni talas i da li nas i u septembru čekaju visoke temperature, govorio je za TV Prvu Đorđe Đurić.

"Vreli talas u ovom obliku je poslednji koji će nas zahvatiti ovog leta. Ovo toplo vreme se nastavlja i u narednom periodu, čak i početkom septembra. Juče je u Ćupriji bilo 38 stepeni, ali kako septembar bude odmicao, tako će i temperature lagano padati", ističe meteorolog.

Đurić je otkrio i da li će biti padavina. "Najveći problem ovog leta jeste ozbiljan deficit padavina, takođe bilo je delova Srbije gde je bilo ozbiljnih padavina. Te padavine nisu bile ravnomerno raspoređene i najviše tu pate poljoprovrednici. Kukuruz i suncokret su u katastrofalnom stanju. Iako će biti manjih nestabilnosti od utorka do petka, to neće biti neke jače padavine", rekao je Đurić i dodao:

"U globalu, septembar će biti pravi letnji, s tim što ćemo imati čak i neke tropske karakteristike u prvih sedam do 10 dana uz temperature od 30-35 stepeni, a onda će sredinom septembra lagano da padaju temperature. Nekog ozbiljnijeg zahlađenja u prvih 20 dana septembra, nema. Rano je da se precizira, ali čini mi se da će ovo leto biti najtoplije ikada ako gledamo srednje vrednosti", rekao je Đurić.

Moćan prodor ruske vojske na Donjeckom pravcu

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA