Najnovije

UKRAJINCI PRIZNALI - "TAJMS" OBJAVIO: Operacija u Kurskoj oblasti bez efekta - Rusi napreduju!

Ukrajinska vojska se požalila da napad Kijeva na Kursku oblast nije uticao na situaciju na frontu, prenosi "Tajms", pozivajući se na izvore u ukrajinskoj vojsci.
U rovu...

U rovu...

Prema pisanju lista, Ukrajina se nadala da bi njena nedavna akcija na Kursku oblast mogla da "olakša teret" njenim trupama u Donbasu, gde ukrajinske oružane snage doživljavaju "skoro nepodnošljiv pritisak", ali to se nije dogodilo.

"Ovo nije imalo nikakvog uticaja na naš front. Napadi Rusije uporno se nastavljaju", citira list kapetana 47. brigade Oružanih snaga Ukrajine Dzvenislava Rimar, koji je učestvovao u borbama u blizini Krasnoarmejska (Pokrovsk).

Rimar je za "Tajms" ukazao na iscrpljenost ukrajinske vojske i tešku situaciju usred borbi za Krasnoarmejsk. Pozivajući se na telefonske razgovore sa vojnim komandantima u Kijevu, ukrajinske oružane snage svedoče kolaps Kijeva u ovom pravcu glavnom nedostatkom ljudi.

"Ukrajinski vojni komandanti se muče da objasne očigledan kolaps oko Krasnoarmejska. Jedni krive nedostatak artiljerijskih granata, drugi novu rusku taktiku ili upotrebu "klizećih bombi" i modele elektronskog ratovanja. Međutim, složili su se da je ruska brojčana nadmoć ključna", napominje list, pozivajući se na telefonske razgovore sa vojskom.

Zaključuju da bi Krasnoarmejsk mogao postati najveći oslobođeni grad po broju stanovnika posle Artjemovska (Bahmut).

Istovremeno, "Telegraf" tvrdi da će sudbina glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog zavisiti od ishoda napada ukrajinskih trupa na Kursku oblast.

Jer, kako dalje navode, u Kijevu veruju da je ova invazija bila pokušaj "Sirskog da se iskupi za prethodne neuspehe u borbi".

Ranije je u delu Donjecke Narodne Republike koji kontrolišu Oružane snage Ukrajine najavljena prinudna evakuacija porodica sa decom iz naselja Krasnoarmejskog okruga, koji je Ukrajina preimenovala Pokrovsk.

Reč je o regionalnom centru na severozapadu DNR. Od 2022. godine, u gradu je živelo više od 61 hiljade ljudi. Grad ima veliki železnički čvor i kroz njega prolaze putevi koji povezuju Donjeck sa Dnjepropetrovskom oblasti u Ukrajini. Pored toga, preko Krasnoarmejska postoji železnička veza sa gradovima koje kontroliše Kijev na severu DNR – Kramatorskom i Slavjanskom.

Pročitajte OVDE o prodoru ruske armije kod Konstantinovke

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA