Najnovije

Utvrđivanje činjeničnog stanja na KiM: Kako je "kosovska" policija izbegla međunarodnu organizaciju

Pokušali da obave razgovor i sa Kosovskom policijom koja se nalazi u centru sela, međutim, bezuspešno.

Predstavnici Pupin inicijative, koju čine srpski i američki državljani, posetili su Kosovo i Metohiju kako bi utvrdili činjenično stanje na terenu, saopštili su iz ove organizacije.

Izveštaj o zatečenom stanju će u septembru predstaviti u Vašingtonu, i to u Američkom kongresu i Stejt departmentu.

U pitanju je višednevna poseta u okviru koje su posetili Goraždevac gde su imali prilike da porazgovaraju sa meštanima, sveštenikom Nenadom Našpalićem i glavnim i odgovornim urednikom Radio Goraždevca Darkom Dimitrijevićem.

Predstavnici inicijative su u Goraždevcu obišli školu, crkvu, prostorije Radio Goraždevca, razgovarali sa meštanima i sveštenikom.

Oni su pokušali da obave razgovor i sa Kosovskom policijom koja se nalazi u centru sela, međutim, bezuspešno. Iz policijske stanice im je rečeno da dođu za deset minuta, kada završe ručak, a nakon povratka predstavnika inicijative, dežurno lice im je saopštilo da nadležni više nisu u stanici policije.

Izvršni direktor Pupin inicijative Vuk Velebit rekao je da je ideja da u razgovoru sa lokalnim srpskim predstavnicima, sa predstavnicima američke administracije, srpske crkve, ali i sa albanskim predstavnicima na prostoru Kosova, saznaju kakvo je stanje ljudskih, religijskih prava, pre svega srpske zajednice i ostalih manjina.

"Za nas u Pupin inicijativi je ovo jako važno pitanje, i nakon poslednjih napada, najave otvaranja mosta na Ibru i hapšenja srpskih političkih predstavnika na severu, nalazimo se ovde u poseti i mi ćemo, sve ono što čujemo od strane predstavnika iz srpske zajednice ovde, adresirati u razgovoru sa predstavnicima i srpske i američke administracije", rekao je Velebit.

Bivši šef hrvatskih obaveštajaca povodom hapšenja špijuna u Srbiji: BIA aktivno radi s Rusima

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA