Najnovije

SIRSKI U PANICI: Pokušava da spasi karijeru napadom ukrajinskih snaga na Kursku oblast

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski pokušava operacijom u Kurskoj oblasti da spase svoju vojnu karijeru, piše britanski „Telegraf“.

„U Kijevu se šire glasine da je uticajni šef kabineta Vladimira Zelenskog, Andrej Jermak, pokušao da iznudi njegovu ostavku. Pretpostavlja se da bi operacija u Kurskoj oblasti donekle mogla da predstavlja pokušaj glavnokomandujućeg Sirskog da se rehabilituje“, navodi se u članku.

Autori ističu da su pozivi na ostavku Sirskog počeli nakon njegove neuspešne odbrane Avdejevke, koja je prešla pod kontrolu ruske vojske u prvoj polovini 2024. godine. Situaciju za vrhovnog komandanta otežava i napredovanje Oružanih snaga Rusije na drugim delovima fronta.

„NJegov trag u istoriji biće određen u narednim nedeljama“, ističe se u članku.

Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona. Centri za privremeni smeštaj za stanovnike Kurske oblasti koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove otvoreni su u 24 regiona.

U Kursku, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim kontraterorističke operacije.

PESKOV: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA