Najnovije

DODIK: Berns je imao poruku za mene?! Veći kompliment nisam mogao da dobijem

Ako direktor CIA nije imao poruku ni za koga drugog u BiH, onda su oni politički bezvredni, izjavio je predsednik Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je od jednog neimenovanog diplomate čuo zanimljivo razmišljanje vezano za komentare o boravku direktora CIA Vilijamsa Bernsa u BiH i istakao da veći kompliment od ovog nije mogao da dobije.

"Danima čitam da je Berns došao u BiH da bi Dodiku preneo poruku. Direktor CIA nije poštar, pa da raznosi poštu. Direktor CIA je mnogo ozbiljan čovek i mnogo ozbiljan funkcioner, koji poruke prenosi samo ozbiljnim ljudima. Ako je Berns imao poruku za vas, onda ste ozbiljna politička ličnost. Ako nije imao poruku ni za koga drugog u BiH, onda su oni politički bezvredni. Ispada da ste vi jedina ozbiljna politička figura u BiH", preneo je Dodik razmišljanje neimenovanog diplomate na platformi Iks i istakao:

"Veći kompliment nisam mogao da dobijem."

Direktor CIA Vilijam Berns stigao je u prošli petak iznenada u Sarajevo, gde je održao sastanke sa direktorom Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) Almirom DŽuvom i članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.         

Sledećeg dana, direktor CIA doputovao je u Beograd, a njegov domaćin je, kako su preneli beogradski mediji, bila Bezbednosno-informativna agencija (BIA), na čijem je čelu Vladimir Orlić.

Potom je Vilijam Berns 23. avgusta boravio u Prištini gde se, nakon sastanka sa predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani, sastao i sa premijerom "Kosova" Aljbinom Kurtijem i sa predstavnikom takozvane Kosovske obaveštajne agencije Petritom Ajetijem.

ZELENSKI PREKO KURSKE OBLASTI IMA PLAN "B" - Najavio pobedu u ratu, plan predao Amerikancima

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA