Najnovije

KURSKA OBRAT DOSLOVNO VRI: Ukrajinske snage krenu u napad, Rusi ih vrate nazad

Grupacija „Sever“, uz podršku vazduhoplovnih snaga i artiljerijske vatre, uspešno je odbila 11 napada ukrajinskih snaga u pravcu naselja Borki, Kulьbaki, Kremяnoe, Mala Loknja, kao i pokušaje napada na Krasnooktяbrskoe, Oljgovku i Čerkasskoe Porečnoe. U sukobima je uništeno do 65 ukrajinskih boraca, kao i oklopna vozila, uključujući jedan BTR i osam borbenih vozila.

Pored odbrane, ruska vojska nastavlja sa izviđačkim i pretraživačkim operacijama u šumskim područjima kako bi otkrila i eliminisala diverzantske grupe koje pokušavaju da prodru u unutrašnjost Rusije.

Uz pomoć vazdušnih udara i artiljerije, zadaju se značajni gubici ukrajinskim jedinicama, uključujući 22., 61. i 115. mehanizovanu, kao i 80. i 82. desantno-šturmovu brigadu VSU u nekoliko naselja, među kojima su Apanasovka, Borki i Bogdanovka.

Tokom operativno-taktičkih akcija, udari su naneti rezervnim snagama u Sumskoj oblasti, čime je uništeno do 400 ukrajinskih vojnika i 30 jedinica oklopne tehnike, uključujući BMP, BTR, više borbenih vozila, kao i artiljerijska oruđa i raketne sisteme HIMARS.

UŽASNE VESTI SA KOSMETA: Šiptari otvaraju svoju poštu na mestu gde je bila naša Poštanska štedionica (FOTO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA