Najnovije

Lavrov poručio Zapadu: Tražite đavola i igrate se vatrom!

Zapad ne želi da izbegne eskalaciju sa Rusijom, već suprotno – traži đavola i igra se vatrom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Kako je rekao tokom konferencije za štampu nakon pregovora sa jermenskim kolegom Šajom Mohsenom Zindanijem, ukrajinski zahtevi upućeni Zapadu koji se odnose na dozvolu korišćenja raketa „storm šedou“ za napade na Moskvu i Sankt Peterburg predstavljaju ucenu.

„To je ucena i pokušaj da se stvori utisak da Zapad želi da izbegne preteranu eskalaciju, ali je zapravo reč o laži. Zapad ne želi da izbegne eskalaciju već, kako se kaže u narodu, traži đavola“, istakao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje se igraju vatrom kada razgovaraju o mogućnosti da se Ukrajini da zeleno svetlo da koristi rakete dugog dometa za gađanje ruske teritorije.

„Odavno slušamo spekulacije u pogledu dozvole korišćenja ne samo 'storm šedou', već i američkih dalekometnih raketa. Uzgred, u Vašingtonu je anonimni izvor rekao da se na tome radi, da se molba Ukrajini generalno pozitivno razmatra. Sada još jednom potvrđujemo da je igra s vatrom (a igraju se kao mala deca sa šibicama) – veoma opasna za odrasle kojima je povereno nuklearno oružje u određenoj zapadnoj zemlji”, poručio je ministar.

Pored toga, diplomata je napomenuo da se Rusija neće „upecati“ na samit sa Ukrajinom u nekoj od zemalja Globalnog juga ako on bude sledio istu logiku kao i prvi „mirovni samit“.

Kako je rekao, reč je o igri.

„Žele da nas dovedu u situaciju da padnemo na nešto što Zelenskom odgovara“, dodao je ministar.

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je ranije da bi Moskva mogla recipročno da odgovori na isporuke oružja dugog dometa Ukrajini. Prebacivanje visokopreciznog dalekometnog naoružanja u Kijev je put ka veoma ozbiljnim problemima, naglasio je ruski lider.

UŽASNE VESTI SA KOSMETA: Šiptari otvaraju svoju poštu na mestu gde je bila naša Poštanska štedionica (FOTO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA