Najnovije

RUSI REŠILI DA SVE SPALE! Uzbuna širom Ukrajine! (VIDEO)

Rusija je noćas pokrenula nove vazdušne udare na Ukrajinu u kojima je stradalo najmanje četvoro civila, javljaju ukrajinski mediji.

Vesti o napadima je na mreži Iks potvrdio i Anton Geraščenko, bivši savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.
"Još jedan dan, još jedan masovni napad Rusije na Ukrajinu. Eksplozije su bile u Kijevu, Zaporožju, Sumi, Hmeljnickoj oblasti. U Zaporožju dve osobe su poginule, a četiri su povređene u napadu ruskih dronova. U eksploziji i ruševinama oštećene su privatne kuće. U Krivom Rogu su poginule dve osobe. Ruska raketa je pogodila hotel, a ispod ruševina još uvek ima ljudi. Oštećene su i zgrade, prodavnice i vozila u blizini", napisao je Geraščenko.

Kijev post navodi se da su lansirane hipersonične rakete Kinžal, kao i krstareće i balističke rakete i dronovi Šahid.

Borbene bespilotne letelice i dalje predstavljaju pretnju na ukrajinskom nebu, a sirene zavazdušnu uzbunu čuju se u deset oblasti u toj zemlji.

I BBC navodi da je Rusija pokrenula još jedan talas udara na Ukrajinu, dan nakon jednog od najvećih vazdušnih udara od početka rata.

Navodi se da su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile rano jutros nakon što je ukrajinska vojska otkrila da ruski borbeni avioni lansiraju hipersonične rakete. Pored toga je zabeležen i masovni napad dronovima.

Snage protivvazdušne odbrane Ukrajine saopštile su da je cela zemlja ugrožena napadom balističkim raketama.

Napadi na elektrane, gasne stanice, aerodrome
Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo da je precizno naoružanje dugog dometa ispaljeno iz vazduha i sa mora i iskorišćeno za napade na elektrane i sa njima povezanu infrastrukturu širom Ukrajine, uključujući Kijev i Lavov, kao i Harkovsku i Odesku oblast.

Ministarstvo se oglasilo i povodom najmasovnijeg udara na ukrajinsku energetsku infrastuktutu saopštenjem u kojem se ističe da je intenzivan napad ruskih snaga doveo do prekida u snabdevanju električnom energijom, kao i da je onemogućen je železnički prevoz oružja i municije.

Takođe, usled grupnog napada, koje su izvele ruske snage, uništene su gasne kompresorske stanice u Lavovskoj, Ivano-Frankovskoj i Harkovskoj oblasti, a koje obezbeđuju funkcionisanje gasno-transportnog sistema Ukrajine.

Pored toga, vojna avijacija Rusije izvela je napade na skladišta avionskog naoružanja, koje su Kijevu predale zapadne zemlje, a koje se nalazilo na vojnim aerodromima u Kijevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti

VAŠINGTON PRETI ODMAZDOM: Strateški sporazum izmeniće pravila igre u...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA