Najnovije

ŠOJGU UPOZORAVA: Zapad želi da stvori raskol u ruskom društvu

Kolektivni Zapad je intenzivirao pokušaje da stvori raskol u ruskom društvu i zaoštri međunacionalne i međuverske odnose u njemu, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu.

„Ovo pitanje je posebno aktuelno u vezi sa sve češćim pokušajima kolektivnog Zapada da podeli rusko društvo, da stvori preduslove za zaoštravanje međunacionalnih i međuverskih odnosa, širenjem ideja separatizma, ekstremizma i radikalnih verskih ideologija“, rekao je Šojgu tokom posete Severnokavkaskog federalnog okruga.
Prema njegovim rečima, Zapad, pokušavajući da održi dominaciju u svetu, drugim državama nameće poredak zasnovan na takozvanim „pravilima“, organizuje obojene revolucije i podstiče formiranje terorističkih grupa.

Osim toga, Zapad je taj koji doprinosi oživljavanju fašizma i nacizma, kao što se dešava u Ukrajini, naglasio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije. On je dodao da se sve to radi u pokušaju da se Rusiji nanese strateški poraz, uništi njen suverenitet i podredi njihovim interesima.

„U svetlu specijalne vojne operacije, antiruska retorika, rusofobija i, rekao bih, histerija o našoj zemlji, našoj istoriji, dobili su poseban impuls na Zapadu“, rekao je Šojgu.

NEKA SE EVROPA PRIPREMI ZA ZIMU: Kijev stavio tačku na tranzit ruskog gasa preko Ukrajine

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA