Najnovije

UPAD U KURSKU OBLAST ZA KIJEV JE SMRTNA PRESUDA! Sirski i Zelenski se kockali, Putin će brutalno naplatati pogrešnu procenu!

Ako se Kijev nadao da će Rusija svoje najbolje jedinice prebaciti u Kursku oblast i time razotkriti istočni deo fronta, onda su surovo pogrešili, piše Forbs. Kao rezultat ofanzive koja je u toku, ruske trupe već prete Pokrovsku, najvažnijem čvorištu snabdevanja čitavog istočnog sektora ukrajinske odbrane.

Ruske trupe neprestano napreduju ka ključnom ukrajinskom gradu Pokrovsku. Ako su se ukrajinski komandanti nadali da će njihova invazija na Kursku oblast odvući neke od najboljih ruskih pukova i brigada iz istočne Ukrajine i ublažiti pritisak na ukrajinske trupe u najranjivijim istočnim sektorima, oni su svakako razočarani.
Kremlj je uglavnom ostavio svoje snage na mestu i umesto toga pojačao sektor Kursk rezervama", piše Forbs.

To znači da se ruska ofanziva na istoku, započeta prošle jeseni i proširena do Nove godine, nesmetano nastavila u avgustu.

Posledice za odbrambenu kampanju Ukrajine bile su strašne. Bubnjevi nedavnih ruskih uspeha istočno od Pokrovska, severozapadno od Donjecka, trebalo bi da zvone za uzbunu u Kijevu.
U petak je ruska pešadija ušla u Novogrodovku, sedam milja istočno od Pokrovska. Raketnim bacačem, srušili su ukrajinski tenk.

Pokrovsk se nalazi na glavnim ukrajinskim linijama snabdevanja zapadno od Donjecka. Posle nedelja stalnog ruskog napredovanja, grad je sve više u opasnosti.

Čak ni elitna 47. mehanizovana brigada ukrajinske vojske, sa dvadesetak preživelih tenkova M-1 Abrams, nije bila u stanju da zaustavi rusko napredovanje.

Iako ukrajinski mediji tvrde da su ruski gubici u ovom sektoru bili „teški", čak i sporije rusko napredovanje je i dalje ofanziva, a Pokrovsk je u još većem riziku od pada.

Ako ovo dovede do šireg kolapsa ukrajinske odbrane na istoku, komanda u Kijevu bi mogla da zažali što je rasporedila velike snage - možda desetak bataljona na liniji fronta, od kojih svaki ima do 400 vojnika - u blizini Kurska umesto da utvrdi Pokrovsk, primećuje autor.

KIJEV SPREMA "PRLJAVU BOMBU"! NATO dostavio Ukrajini ključne elemente!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA