Najnovije

UPROKOS ŽALBAMA ZELENSKOG: Pentagon ne namerava da ukida ograničenja na udare Ukrajine na Rusiju

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj ranije je rekao da se zalaže za ukidanje bilo kakvih ograničenja koji se tiču udara na teritoriju Rusije, jer je to način da se zaštiti Ukrajina i približe pregovori.

SAD zasad ne planiraju da ukinu postojeća ograničenja na napade Ukrajine američkim oružjem u dubinu ruske teritorije, uprkos žalbama Vladimira Zelenskog koji poziva Zapad da ih ukine, rekao je portparol Pentagona Patrik Rajder.

"Naša politika se ne menja. Ukrajina može da koristi američku vojnu pomoć za samoodbranu od prekograničnih napada i za uzvratnu paljbu. Međutim, što se tiče dalekosežnih udara, udara u dubinu teritorije Rusije, naša politika ostaje ista", rekao je Rajder, upitan da li američke vlasti nameravaju da revidiraju ograničenja u svetlu žalbi Zelenskog.

Sa druge strane, šef evropske diplomatije Žozep Borelj ranije je rekao da se zalaže za ukidanje bilo kakvih ograničenja koji se tiču udara na teritoriju Rusije, jer je to način da se zaštiti Ukrajina i približe pregovori. On je rekao i da EU podržava upad ukrajinskih snaga u Kursku oblast u Rusiji.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje situacije, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i predstavlja "igranje vatrom".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, uključujući ne samo isporučivanjem oružja, već i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

U Kremlju su izjavili da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

UPAD U KURSKU OBLAST ZA KIJEV JE SMRTNA PRESUDA! Sirski i Zelenski se kockali, Putin će brutalno naplatati pogrešnu procenu!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA