Najnovije

ZAHAROVA: Stav Pariza o hapšenju Durova odražava ukidanje slobode govora

Makron i nakon Olimpijade nastavlja da demonstrira "pravo lice države", ocenila je zvanična predstavnica ruskog MSP-a.

Izjave francuskih zvaničnika o hapšenju osnivača Telegrama Pavela Durova odražavaju uništavanje vrednosti slobode govora, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenose "RIA Novosti".

"Zvanični Pariz ne pokazuje samo prezir, već i ukidanje prethodno deklarisanih vrednosti, uključujući slobodu govora", napisala je Zaharova na svom telegram kanalu.

Prema njenim rečima, izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o ovom slučaju pokazuje da za francuskog lidera Olimpijada, koju će ostati upamćena po ceremoniji otvaranja uvredljivoj za hrišćane, još uvek nije gotova, i da on "nastavlja da demonstrira pravo lice" države.

Makron izjavio je da se hapšenje osnivača platforme Telegram Pavela Durova na tlu Francuske dogodilo u okviru sudske istrage koja je u toku i da ni na koji način nije bilo rezultat političke odluke.

Zaharova je takođe ponovo skrenula pažnju na odbijanje francuskog Ministarstva spoljnih poslova da komentariše phapšenje Durova zbog "poštovanja francuskog pravosudnog sistema". Ona je postavila pitanje i da li to znači da Makron nije pokazao takvo poštovanje.

Podsetimo, Durov je uhapšen u Parizu odmah po sletanju iz Azerbejdžana zbog tvrdnji da je zbog nesaradnje sa francuskim vlastima "kriv za niz zločina koji su se dogodili u Francuskoj", a u vezi sa kojima je neka informacija postojala na njegovoj mreži. 

Durov, inače, osim ruskog ima i francusko državljanstvo.

FSB SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD NA ŽELEZNICU: Uhapšen saradnik ukrajinskih službi

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA