Najnovije

ZELENSKI PREKO KURSKE OBLASTI IMA PLAN "B" - Najavio pobedu u ratu, plan predao Amerikancima

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Ukrajina ima plan pobede u ratu, a Kurska operacija je važan deo tog plana. Na konferenciji za medije, Zelenski je najavio da će plan biti predat Sjedinjenim Američkim Državama, gde će ga prvo predstaviti predsedniku DŽou Bajdenu.

Prema Zelenskom, plan sadrži četiri ključna dela. Prva komponenta je Kurska operacija, druga je strateška uloga Ukrajine u globalnoj bezbednosnoj infrastrukturi, treća je „moćan paket za prinuđivanje Rusije na diplomatski završetak rata“, dok je četvrta komponenta ekonomska.

„Prvo ću ovaj plan predstaviti predsedniku SAD, jer od njega zavisi uspeh ovog plana – da li će nam dati ono što je potrebno ili ne,“ izjavio je Zelenski. On je dodao da će plan biti predstavljen ne samo Bajdenu, već i potpredsednici Kamali Haris i Donaldu Trampu.

Ranije je Politico pisao o ovom planu, koji uključuje ciljeve za dalekometne udare na teritoriji Rusije. Očekuje se da će šef kabineta Zelenskog, Andrej Jermak, i ministar odbrane Rustem Umerov predstaviti ovaj plan u Vašingtonu.

VELIKI RUSKI PROBOJ! Razvaljuje se infrastruktura, napad jakog inteziteta (MAPA/VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA