Najnovije

AGONIJA SE NASTAVLJA: Durovu određena kaucija od 5 miliona evra

Ruski tehnološki biznismen i osnivač Telegrama Pavel Durov, koji je danas saslušan pred francuskim sudom, stavljen je pod sudski nadzor i zabranjeno mu je da napušta Francusku, objavilo je Parisko tužilaštvo.
Durov

Durov

Uz to mu je određena kaucija od pet miliona evra.

"Stavljen je pod sudski nadzor, između ostalog uz uslov da položi kauciju u iznosu od pet miliona evra, da se obavezno javlja u policijsku stanicu dva puta nedeljno, a zabranjeno mu je da napušta teritoriju Francuske", navedeno je u dokumentu.

Tužioci optužuju Durova za šest krivičnih dela, uključujući upravljanje onlajn platformom u svrhu obavljanja nezakonitih transakcija, za šta mu preti do 10 godina zatvora i novčana kazna od 500.000 evra.

Osnivač Telegrama se optužuje i za: odbijanje da preda ključeve za šifrovanje; saučesništvo u distribuciji dečje pornografije i trgovini drogom; prikrivanje zločina u okviru organizovane kriminalne grupe; odbijanje da nadležnim organima preda informacije i dokumenta za prisluškivanje.

Biznismen je ostao jedini optuženi u slučaju Telegram.

Francuska je pokrenula preliminarnu istragu protiv Telegrama u februaru 2024.

Durovu je istražni sudija prethodno ukinuo pritvor kako bi ga ispitali na sudu.

Tužilaštvo u Parizu je ranije objavilo spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Među njima su saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji narkotika, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenose francuski mediji.

Pavel Durov je uhapšen po dolasku na aerodrom Burže, u subotu, 24. avgusta, u okviru opsežne istrage u kojoj je učestvovalo nekoliko policijskih i žandarmerijskih službi.

Pročitajte OVDE o najnovijem falsifikovanju istorije od strane Šiptara

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA