Najnovije

OPŠTI CIRKUS: Osnovan "pro-litijumski" pokret "Kopaćemo" - članovi anonimni zbog "opasnosti po život"

U Srbiji je zvanično osnovan pokret "Kopaćemo", na čijoj se internet stranici navodi da okuplja "sve koji veruju u zdravu, jaku i bogatu Srbiju i da mu je cilj borba protiv dezinformacija i podrška otvaranju rudnika jadarita".
Jedina fotografija za koju se smatra da su na njoj snimljeni članovi pokreta...

Jedina fotografija za koju se smatra da su na njoj snimljeni članovi pokreta...

"Pokret 'Kopaćemo' nastao je kao odgovor na rastući talas dezinformacija koje prete da zaustave projekat Jadar", navedeno je u saopštenju tog pokreta.

Na sajtu pokreta nisu navedena imena osnivača, uz obrazloženje da su za sada anonimni jer se, kako navode, "plaše za svoje živote".

"Propaganda straha koja je uzela maha pretvorila je pristojne ljude u raspršivače ekstremističkih stavova. Svako ko bi rekao bilo šta suprotno njihovim stavovima stavlja mu se meta na čelo", navedeno je na sajtu tog pokreta, na kojem nema ni broja telefona, ni adrese.

Pokret "Kopaćemo" naveo je i da želi dijalog i razmenu mišljenja, ali na "civilizovanim osnovama", uz poruku: "Rudnika mora biti!".

"Usled trenutnih okolnosti, nastavićemo našu borbu razbijanja propagande straha o rudniku jadarita anonimno", navedeno je na sajtu pokreta.

Tekst u odeljku "Misija i vizija" naslovljen je sa "Spasimo rudnik jadarita".

"Naša misija je jasna i odlučna – da državni organi ne zaustave projekat 'Jadar' na osnovu laži i propagande koja se širi na društvenim mrežama. Radimo na edukaciji javnosti, razbijanju neistina i promociji odgovornog rudarenja", naveo je "Kopaćemo" u opisu svoje misije.

Vizija te organizacije je da je "rudnik jadarita šansa da Srbija postane lider u regionu, unapredi infrastrukturu, pomogne životni standard građana i obezbedi stabilnu ekonomiju za buduće generacije".

U odeljku "O nama" navedeno je da je reč o nezavisnom građanskom pokretu koji se zalaže za otvaranje rudnika jadarita kao "ključnog projekta od nacionalnog značaja".

Pročitajte OVDE o Vulinovim zabranama

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA