Najnovije

PALI I ZABORAVI: Grupa "Vostok" objavila snimke udara raketnog sistema "Strela-10" (VIDEO)

Posade protivvazdušnih raketnih sistema Strela-10 jedinica PVO grupe snaga Vostok pouzdano štite jedinice koje se nalaze na prvoj liniji fronta od napada neprijateljskih vazdušnih napada danonoćno, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane i objavilo video snimak ovih borbenih dejstava.
Strela-10

Strela-10

Sistem PVO Strela-10 je projektovan da kontroliše vazdušni prostor pomoću optičko-elektronskog sistema i uništava otkrivene vazdušne ciljeve na malim visinama. Na osnovu iskustva stečenog tokom SVO, kompleks se pokazao kao posebno efikasan u identifikaciji i uništavanju različitih tipova bespilotnih letelica Oružanih snaga Ukrajine.

Naoružanje PVO sistema se sastoji od četiri rakete smeštene u lanserima kontejnerskog tipa. Glavno naoružanje je protivvazdušna raketa na čvrsto gorivo 9M37 i njene modifikacije. Gađanje se vrši na visinama od 25 do 3500 metara, a na rasponima od 800 do 5000 metara.

Sistem PVO Strela-10 funkcioniše po principu „pali i zaboravi“. Kada je meta otkrivena i ciljana, operater ne mora da je prati. Ostaje samo da se lansira raketa, koja će se već sama navesti.

Prema rečima protivavionskih topdžija grupe trupa Vostok, sada se na liniji borbenog kontakta intenzitet upotrebe bespilotnih letelica Leleka, Furija, Ajkula i drugih aviona od strane neprijatelja postepeno smanjuje. Kopteri su prvi, stoji u objavi MO RF.

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pogledajte OVDE udar drona-kamikaze po ukrajinskom tenku

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA