Najnovije

RUSKA ARMIJA SPRŽILA HANGAR HIMARSA: Namamili pripadnike Azova u zamku, a onda je krenuo pakao

Ruska vojska uništila je hangar u kom se nalazio višecevni raketni sistem HIMARS Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"U rejonu naselja Kondratovka, u Sumskoj oblasti, posada aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvršila je udar  po hangaru na otvorenom, u kome se nalazio višecevni raketni sistem američke proizvodnje HIMARS", navodi se u saopštenju.

Usled udara uništeni su lanser HIMARS, šest borbenih kompleta raketne municije, vozilo za transport i dopunu municije, kao i vozilo za pratnju.

Na snimcima koje je objavilo rusko MO vide se eksplozije, detonacija municije i požar u hangaru sa HIMARS-om Oružanih snaga Ukrajine. Pošto je od izviđačkih jedinica dobila potvrdu da je identifikovana meta uništena, posada se bezbedno vratila na aerodrom, dodaje se u saopštenju.

Ruska artiljerija uništila je grupu ukrajinskih jurišnika u Kurskoj oblasti, rekao je za "RIA Novosti" predstavnik ruske službe bezbednosti.

"Ruska artiljerija na lokaciji severozapadno od sela Bahtinka, Kurska oblast, uništila je grupu ukrajinskih jurišnika od sedam pripadnika 82. zasebne vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine", rekao je on.

Pored toga, ruske trupe namamile su u zasedu i uništile grupu "azovaca" na severu Luganske Narodne Republike kod sela Novovodjano, a procenjuje se da je eliminisan jedan vod, izjavio je potpukovnik u penziji Andrej Maročko.

"Tokom izviđačkih aktivnosti utvrđeno je da je grupa militanata iz 12. brigade specijalnih snaga 'Azov' planirala jurišne operacije severozapadno od sela Makejevka. Na osnovu dobijenih informacija doneta je odluka da se u rejonu Novovodjana privremeno napusti nekoliko isturenih položaja kako bi se na njih namamio neprijatelj", rekao je Maročko.

Prema njegovim rečima, ukrajinski vojnici su naseli na trik i zauzeli napuštene položaje, nakon čega su ruski borci otvorili vatru na njih.

Zbog toga su pripadnici brigade "Azov" bili prinuđeni da se vrate na prethodnu liniju i položaje uz gubitke, a na osnovu preliminarnih podataka, procenjuje se da su Oružane snage Ukrajine izgubile jedan vod ljudi.

KIJEV VAN SVAKO KONTROLE! Evo kako sprovode nove mobilizacije

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA