Najnovije

SAD SU SPONZOR TERORIZMA: Zaharova o ukrajinskim napadima na Kursku oblast

Saopštenjima da Ukrajina ima mogućnost da zapadnim oružjem gađa Kursku oblast Zapad opravdava zločine Kijeva, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Sva ova saopštenja i (šefa evropske diplomatije Žozepa) Borelja i portparola američkog Pentagona nisu ništa drugo, nego opravdavanje i ohrabrivanje kijevskog režima. To je najozloglašenije sponzorisanje terorizma“, istakla je Zaharova na svom brifingu.

Ona je podsetila da je sponzorisanje terorizma u zakonima zapadnih država okarakterisano kao jedan od najtežih zločina.
Zaharova je dodala da strani plaćenici aktivno učestvuju u napadu na Kursku oblast, kao i da se nimalo ne brinu za živote lokalnog stanovništva, uključujući decu, a takođe da su spremni da ih iskoriste kao živi štit.

Prema njenim rečima, Kijev aktivno širi dezinformacije kako ukrajinski vojnici, navodno, pomažu civilima u Kurskoj oblasti.

Ona je podsetila da su zarobljeni ukrajinski vojnici ispričali da ih komanda primorava da ubijaju civile, kao i da pljačkaju.

Usled toga, apsolutno ciničnima se čine pokušaji ukrajinske propagande da smišlja lažne priče kako su osvajači koji su napali našu zemlju, navodno, bezazleni i vode računa o potrebama mirnog stanovništva, ocenila je Zaharova.

Ranije je Pentagon saopštio da SAD dozvoljavaju Ukrajini da „izvršava kontranapade“ na Rusiju američkim oružjem tokom terorističkog napada u Kurskoj oblasti.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da bi ukidanje zabrane na napade Kijeva zapadnim oružjem na rusku teritoriju navodno, moglo da doprinese mirovnim naporima, a takođe je obećao da će sa ministrom spoljnih poslova i ministrom odbrane Evropske unije razgovarati o povećanju podrške Kijevu u svetlu napada Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast.

RUSKA OFANZIVA KRENULA: Šta se dešava u Kurskoj oblasti i kakva je taktika

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA