Najnovije

ĐILAS TVRDI DA SU "NAJBOLJE CENE" PREVARA: Šef delikatesa Vučević!

"Svako pojeftinjenje proizvoda u prodavnicama je dobro i lanci supermarketa ih stalno imaju. Zovu se "Akcija". Vlada Srbije je danas pokrenula Akciju kojom je obuhvatila 81 proizvod i trajaće dva meseca. U Supermarketu kojim upravlja Vučić, a njegove odluke sprovodi Vučević (Supermarket W), građani mogu naći paštetu za neverovatnih 37 dinara. Ogromna pomoć, nema šta.", stoji u saopštenju lidera SSP-a, Dragana Đilasa, povodom najnovijih sniženja prehrambenih proizvoda koje je promovisala Vlada Srbije.
Đilas

Đilas

“Često potrošači tvrde da supermarketi prvo podignu cenu pa je onda na Akciji kao smanje. To se desilo i u Supermarketu W (Vučić&Vučević). Cena čuvenog parizera od 259 dinara, kojom se šef prodavnice Aleksandar Vučić hvalio prošlog oktobra, podignuta je na ovoj Akciji na 299,99 dinara i nazvana je "najboljom cenom". O toj najboljoj ceni parizera, koja je za 16% veća nego pre 10 meseci,  danas nas je obavestio šef na odeljenju delikatesa Miloš Vučević. Falila je samo kasirka Jorgovanka Tabaković da nam objasni kako nam se samo čini da u Srbiji postoji inflacija i da to što su u Srbiji cene mleka za tri godine porasle 63%, šećera 72%, mesa 41% nije važno, jer imamo paštetu za 37 dinara.”, poručuje Đilas.

“Pre više od dve godine smo kao Stranka slobode i pravde predložili da se uradi analiza cena 100 najprodavanijih proizvoda u supermarketima i ako se utvrdi da prodajni lanci ostvaruju ekstraprofit, da im isti bude oduzet i cene smanjene. Upozoravali smo da su mnogi proizvodi koje uvozimo iz Evropske unije skuplji i po nekoliko puta u Srbiji nego u EU. Upozorili da se seljacima nude ponižavajuće cene za otkup proizvoda. Nisu nas slušali.
Tako i dalje seljaci u Leskovcu za kilo paradajza ne mogu da dobiju pedeset dinara, iako se paradajz u Beogradu prodaje za četiri puta toliko.”, tvrdi Đilas.

“I dalje su kućna hemija, ali i mnogi drugi proizvodi skuplji u Srbiji nego u Nemačkoj, u kojoj je prosečna plata zvanično, po podacima Eurostata, veća od prosečne plate u Srbiji 2,5 puta. I nikakva pašteta za 37 dinara to ne može promeniti.”, zaključuje lider SSP-a.

Pročitajte OVDE šta je Lavrov poručio Kijevu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA