Najnovije

NEMAČKI NOVINAR O NAPADU NA KURSK: Vratili smo se tamo gde smo bili 5. avgusta

Ukrajinske oružane snage nisu uspele da postignu značajniji napredak od napada na oblast Kursk, rekao je nemački novinar Julijan Repke na društvenoj mreži H.

„Tri nedelje nakon početka ukrajinske ofanzivne operacije u regionu Kursk, vratili smo se tamo gde smo bili 5. avgusta“, napisao je on.

Repke je dodao da ne može da pronađe nijednu dobru vest o uspesima ukrajinskih oružanih snaga u toj oblasti.

Ukrajinska vojska kidnapuje civile u Kurskoj oblasti

Rusija ima informacije da ukrajinski vojnici kidnapuju civile u Kurskoj oblasti, postoje preliminarni spiskovi otetih, ali oni nisu konačni, izjavio je za Sputnjik predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik.

„Oni otimaju civile i odvode ih u nepoznatom pravcu. Često se gube podaci ili komunikacija sa njima. Gde su otišli? Da li su napustili teritoriju Ukrajine, da li se nalaze u tajnim zatvorima ili podrumima?“, rekao je Mirošnik.

On je naglasio da se ukrajinske jedinice ponašaju kao teroristi.

„Oni se ne pridržavaju nikakvih normi kako bi obavestili porodicu i vlasti da su ti ljudi iz nekog razloga kod njih“, rekao je Mirošnik i dodao da se ovom temom trenutno bavi Ministarstvo odbrane Rusije, kao i ombudsman Tatjana Moskaljkova.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je danas otvoreno teroristički režim, spremna da upotrebi sve metode kako bi ostvarila neke svoje ciljeve.

Mirošnik smatra da bi svrha otmica mogla biti da se „popuni fond za razmenu“, o čemu je govorio Vladimir Zelenski.

On je naveo i da specijalne snage prikupljaju informacije o ukrajinskim plaćenicima, da ih je već identifikovano više od četiri hiljade, kao i da su o njima prikupljeni potrebni podaci.

Pročitajte OVDE o najnovijem falsifikovanju istorije od strane Šiptara

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA