Najnovije

OSMANIJEVA IMA "LUKAVI PLAN": Otvoriti most na Ibru sa NATO alijansom!?

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani prenela je pomoćniku generalnog sekretara NATO-a za operacije Tomasu Gofusu da glavni most u Kosovskoj Mitrovici treba otvoriti, ali uz plan i koordinaciju centralnih i lokalnih institucija i međunarodne zajednice.
Vjosa, NATO ga je i zatvorio!

Vjosa, NATO ga je i zatvorio!

"Osmani je ponovila stav za otvaranje mosta, ali je naglasila važnost održavanja komunikacije, koordinacije i produbljivanja saradnje između institucija Kosova i bezbednosnih partnera, posebno sa NATO-om, za izradu zajedničkog plana za otvaranje mosta", navodi se u saopštenju iz kabineta Vjose Osmani.

Ona je otvaranje mosta opisala kao akciju koja ima za cilj normalizaciju i integraciju u interesu svih građana, bez obzira na etničku pripadnost.

Osmani je naglasila da Priština ostaje posvećena kontinuiranoj saradnji sa NATO-om i Kforom u rešavanju izazova u oblasti bezbednosti.

Zahvalila se NATO-u na dosadašnjoj posvećenosti miru, bezbednosti i stabilnosti i u tom kontekstu ponovila strateški cilj za integraciju u evroatlantsku zajednicu, izražavajući uverenje da će članstvo u NATO-u doprineti bezbednosti i stabilnosti celog regiona.

Pročitajte OVDE o provokaciji spremljenoj Vučiću tokom Makronove posete

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA