Najnovije

VUČIĆ POTVRDIO: Srbija kupuje 12 "Rafala" - ugovor vredan 2,7 milijardi evra!

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, nakon sastanka sa predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom, potvrdio je da je usaglašen i postignut dogovor o kupovini francuskih aviona marke "Rafal". Ukupna vrednost ugovora je 2,7 milijardi evra, a reč je o 12 borbenih aviona.
Vučić

Vučić

Ugovor o nabavci aviona "rafala“ i pratećih roba i usluga potpisali su ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i Erik Trapije, izvršni direktor kompanije "Daso“.

Oni su na svečanoj ceremoniji razmenili bilateralna dokumenta, nakon čega je usledio dug aplauz.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da bi potpisivanje takvog ugovora bila velika stvar za Srbiju, jer bi značilo ogroman napredak u borbenoj gotovosti i vojnoj moći Srbije, sigurnosti naše zemlje.

"Mi nigde ne izazivamo probleme, niti to planiramo, niti to nameravamo. Ovo je ogroman signal poverenja između Francuske i Srbije. Želimo samo da sačuvamo svoju zemlju, ali time bi Srbija bila mnogostruko, mnogostruko, mnogostruko jača. Imamo još jednu stvar oko koje nismo saglasni. Nije to više pitanje cene, to je pitanje određenih garancija. Ako to uspemo da rešimo, biće u redu, ali oko ovoga se mučimo već četiri dana", rekao je Vučić.

Izvor: RTS / Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA