Najnovije

AMERIKA SE SPREMA ZA ODMAZDU IRANA: Izdato hitno naređenje!

Američki nosač aviona USS „Abraham Linkoln“ i nekoliko borbenih aviona biće raspoređeno na Bliskom istoku, dok se očekuje odmazda Irana i njegovih saveznika protiv Izraela, saopštio je danas Pentagon.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin naredio je premeštanje „Linkolna“, koji trenutno deluje na Pacifiku, i pratnje razarača na Bliski istok zajedno sa dodatnom eskadrilom borbenih aviona.
Dodatne balističke jedinice protivvazdušne odbrane takođe će biti raspoređene na Bliskom istoku, ne samo za odbranu Izraela, već i za zaštitu američkih snaga u Iraku i Siriji koje su bile na udaru Irana, saopštio je u petak Pentagon.

Portparol Pentagona Sabrina Sing izjavila je da Ostin priprema „više poteza kako bi se pojačala zaštita snaga za američke snage“ i Izrael, jedna od njih svakako je premeštanje moćnog nosača aviona.
U telefonskom razgovoru u četvrtak sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, američki predsednik DŽozef Bajden je rekao da će SAD obezbediti dodatna vojna sredstva kako bi „podržale odbranu Izraela od pretnji“.

Ovaj potez dolazi nakon ubistva lidera Hamasa i Hezbolaha u Bejrutu i ​​Teheranu ove nedelje.

MEĐUNARODNA LEGIJA DOŽIVELA PORAZ! NATO plaćenici se povlače pred ruskim trupama!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA