Najnovije

BRITANAC GOTOVO SIGURAN: Bliži se nova etapa sukoba u Ukrajini

Nakon pada Pokrovska, Časova Jara i Konstantinovke, počeće nova etapa ukrajinskog sukoba, smatra britanski ekspert Aleksandar Merkuris.

„Predstoji velika bitka. Ako padnu gradovi kao što su Pokrovsk i Časov Jar i Rusi uspeju da napreduju dalje, napadnu grad Konstantinovku sa populacijom od 70 hiljada ljudi i zauzmu ga, onda ćemo prestati da gledamo ove spore borbe na koje smo navikli“, rekao je on u svom blogu na Jutjubu.

Po mišljenju analitičara, takav razvoj događaja će postati realnost zbog nesposobnosti Ukrajinaca da zaustave napredovanje ruskih trupa.

„Tempo će se ubrzati i ruke Rusije počeće da pada mnogo više teritorija, a cela priroda vojnih operacija će se promeniti“, zaključio je stručnjak.

Ministarstvo odbrane Rusije u subotu je saopštilo da je grupa snaga „Jug“ poboljšala taktički položaj i porazila 23, 24. i 72. mehanizovanu, 59. motorizovanu i 80. desantno-jurišnu brigadu Oružanih snaga Ukrajine, kao i 103. i 109. brigadu u okruzima Kramatorska, Konstantinovke, Časova Jara, Krasnogorovke, sela Dilejevka i Katerinovka (DNR), a takođe je odbila dva kontranapada 5. jurišne brigade ukrajinske vojske i 117. brigade teritorijalne odbrane i uništila tri skladišta municije.

PROBIJENE I PRESEČENE LINIJE ZA TRANSPORT NAORUŽANJA: Ruska vojska vojska na korak od velikog upada

Izvor: Sputnik.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA